Ніжин, 37 доба протистояння, чим живе місто

 

 

 

 

1 квітня 2022 року, боротьба з російським окупантом триває 37 діб. Після вчорашніх обстрілів одного з мікрорайонів міста було поранено 3є цивільних, пошкоджено 3 багатоповерхових будинки, 13 приватних будинків та кладовище. Також міська влада опрацьовує питання розміщення сімей, чиї будинки були знищені днями внаслідок дій окупанта.

Комунальні служби та ремонтні бригади працюють над ліквідацією наслідків від ворожих обстрілів: першочерговим є завдання полагодити пошкоджені покрівлі будинків.

На нараді перший засупник міського голови Федір Вовченко повідомив, що у наслідок дій окупантів у місті не працюють 2 котельні, в результаті близько 50% міста без тепла, також 2 вулиці залишаються без світла. Ремонтні роботи тривають. Ніжинців просять віднестись до цього з розумінням, адже комунальні служби міста роблять все можливе аби як найшвидше виправити ситуацію. Водою та водовідведенням все місто забезпечено.

Профільний заступник міського голови Ірина Грозенко повідомила, що медичні заклади та соціальні установи міста працюють в умовах воєнного стану. Вчора протягом дня медустанови поповнили запаси ліків з числа гуманітарної допомоги. Головною проблемою на сьогодні є інсулін. Керівники медустанов спільно з міською владою шукають можливості надходження інсуліну в Ніжин, звертаюся до Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка та Національної служби здоров’я України з допомогою у вирішенні цього питання. Як варіант розглядається можливість закупки інсуліну в інших містах.

Також під час наради радник міського голови Сергій Охонько запропонував створити своєрідний благодійний фонд працівників виконкому та інших органів самоврядування та перераховувати певний відсоток від заробітних плат на потреби ЗСУ та ТерОборони. Кошти такого фонду можна буде використовувати для закупки ліків і палива для підвезення гуманітарних вантажів.

Також було озвучено, що завдячуючи тісній співпраці з волонтерами з міста було евакуйовано дітей з Ніжинського центру соціально-психологічної реабілітації дітей на Західну Україну.

Продовжується видача гуманітарної допомоги тим, хто цього потребує.

Начальник Ніжинського управління освіти Валентина Бирка повідомила, що навчальний процес у місті працює. Учні навчаються дистанційно. Кількість дітей, що відвідують онлайн уроки збільшилась. До навчання залучені діти вимушені переселенці.

Про роботу волонтерів та гуманітарні вантажі сьогодні говориться багато. Робота проводиться колосальна. Можна з упевненістю сказати, що саме це допомагає всій Чернігівщині триматись. Проте, досить часто вантажі у наше місто приходять із значною затримкою через відсутність транспорту. Прохання до власників великого вантажного транспорту Ніжинщини, не залишайтесь осторонь, допомагайте. Іде війна і це стосується кожного!

Також прохання до всіх ніжинців, не забувайте про заходи безпеки. Спокій уважність та пильність допомагають зберегти життя. Триває війна! Не нехтуйте сигналами тривоги!

Чекаємо Перемогу! Все буде добре! Слава Україні!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь