Селяни з Великої дороги на Ніжинщині пережили жахіття не менші, аніж в Бучі, чи Ірпені

 

 

 

 

“За місяць окупації, тут перевернулося понад півтори тисячі ворожої техніки”, – повідомляє журналістка Юлія Шкурат. К@ц@пи облаштували штаб на базі місцевої школи. Їх тут жило більше тисячі, розповідають місцеві. Ще частина обжилася по сільських хатах. Чи не на кожне подвір’я позаганяли по 3-5 танків, позносивши людям ворота та паркани. Техніку маскували збіжжям, яке повиносили з будинків селян – щільно накривали і одягом, і ковдрами, і покривалами, одним словом, повиносили все, нажите десятками років, бідкаються люди.

Далі почали рити окопи у кожному дворі. З окопів, які вели з подвір’я і аж до дороги, влаштовували обстріли, немов з тиру. Мішенями були автівки, які рухалися автошляхом, або місцеві жителі. На парканах орки лишили красномовні написи “путин – президент мира”🙈 Майже кожен будинок у селі зруйнований, або спалений вщент. Школа, дитячий майданчик, магазини, кафе нагадують решито. Відбійники, на щойно відремонтованій автотрасі в рамках “Великого будівництва”, понівечені і покручені, електроопори та борди повалені, дроти обірвані…

Попри те, що село звільнили, люди і досі не можуть оговтатися від шоку, і бояться що ці кати повернуться і усіх розстріляють. Бо такі погрози чули від окупантів щодня протягом місяця.

Коли тікали з села, вантажили на автомобілі, все що повиносили з будинків селян. Не гребували навіть спідньою білизною, та шкарпетками. Покрали навіть ложки та тарілки. Порізали у людей всю худобу. Лишивши по собі розруху та безлад, немов у свинарнику.

Джерело: Крутівська ОТГ: новини і життя

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь