Освітній процес на Чернігівщині, як проходить і де знайти необхідну інформацію про навчальний заклад

 

 

 

 

Освітній процес на Чернігівщині триває. Наразі він організований у дистанційній формі в усіх громадах області, крім двох у Чернігівському районі. Там школярі поки що перебувають на канікулах. Загалом в області дистанційне навчання організовано в 400 закладах загальної середньої освіти.

Чи не найпізніше повернулися до навчання діти в Чернігові — 11 квітня. Через те, що будівлі 27 із 34 шкіл обласного центру зазнали пошкоджень під час бойових дій, вчителі працюють дистанційно, переважно з дому. У кого є найближчий навчальний заклад, в якому є світло й Інтернет, — може звернутися туди. Є також вчителі, як повідомляє Чернігівська міська рада, які працюють з навчальних закладів в інших областях.

Дистанційне навчання відновлено і в усіх 5 вишах та 12 (з 13) закладах професійної освіти.

На сьогодні дізнатися про повернення до навчання (незалежно від місця знаходження) можна за допомогою телеграм-бота @EducationUaBot (https://t.me/EducationUaBot). Його розробила команда Міністерства освіти і науки України за підтримки Швейцарії у партнерстві зі Швейцарсько-українським проєктом DECIDE. Бот допоможе знайти необхідну інформацію про: пошук садочка, школи або коледжу за кордоном; онлайн-навчання в Україні; відновлення особистих документів про освіту; продовження викладання та роботи під час війни.

Нагадаємо, на Чернігівщині внаслідок бойових дій пошкоджено 63 заклади загальної середньої освіти та 4 зруйновано. Також пошкоджено 44 садочки, зруйновано 5.

cg.gov.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram


 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь