Ніжинщина: оперативна інформація станом на 02 травня 2022 року

 

 

 

 

Продовжуються роботи з розмінування населених пунктів району підрозділами ЗСУ та ДСНС. Підрозділами ДСНС обстежено 136,761 га території населених пунктів, 36 об’єктів, 12783 домогосподарств, 5 км ЛЕП, 8,57 км газопроводів. Виявлено та вивезено в тимчасове місце зберігання перед знищенням 11903 одиниць ВНП, Т-200/400 – 125 кг. Знищено: 8861 од., Т-400 – 110 кг. Підрозділами ЗСУ та територіальної оборони проведена робота по виявленню вибухонебезпечних предметів на площі 15809,09 га, зібрано 13101 ВНП. Роботи продовжуються. Багато територій ще не обстежено.

Не забувайте про заборону для населення відвідувати ліси і в’їжджати до них транспортними засобами. Не з’їжджайте на узбіччя та не користуйтеся лісовими дорогами, не підходьте до знищеної техніки!

• Проводяться роботи з відновлення критичної інфраструктури та зв’язку. У районі без газопостачання все ще залишається 4 населені пункти.

• На території Ніжинського району перебуває 12304 внутрішньо-переміщених осіб.

• Тривають роботи щодо комісійного обстеження пошкоджених та зруйнованих житлових будинків, будівель та споруд на територіях громад. Для фіксації руйнувань житлового фонду громадян України скористайтеся додатком Дія.

• Начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун провів робочу нараду з керівниками структурних підрозділів Ніжинської РВА щодо питань, які пов’язані з життєзабезпеченням територіальних громад, зокрема контролем за організацією розподілу продовольчих наборів органами місцевого самоврядування, за роботою комісій з обстеження пошкоджених/зруйнованих будівель і споруд. Григорій Ковтун доручив посилити контроль щодо проведення прийому громадян у с. В. Дорога та за організацією дистанційного навчання школярів району.Начальник Ніжинської військової адміністрації зазначив, що продуктові набори, які надійшли у рамках Державної продовольчої підтримки, вже роздали громадам, а це 47 842 пакунків.

• Школярі 14 громад продовжують навчання за дистанційною формою, 3 громад – долучилися до навчання у школах, 3 заклади дошкільної освіти відновили свою роботу.

• Курсують пасажирський потяг Чернігів – Київ–ПАС, дизельні пасажирські потяги Ніжин – Гребінка, Ніжин – Дарниця.

• Відновлено пасажироперевезення по м. Ніжин та здійснюються нерегулярні пасажироперевезення Ніжин – Київ, Носівка – Київ, Бобровиця – Київ, Носівка – Ніжин, Ніжин – Крути, Ніжин – Пашківка, Ніжин – Вертіївка, Ніжин – Борзна, Ніжин – Куликівка, Ніжин – Шатура, Ніжин – Бережівка, Ніжин – Безуглівка, Ніжин – Лосинівка, Ніжин – Петрівка.

• Ніжинська районна військова адміністрація продовжує розподіл гуманітарної допомоги між громадами району, керівництво яких формує списки отримувачів гуманітарної допомоги. У рамках Державної продовольчої підтримки регіонів продовольчі набори були доставлені в в загальній кількості 67356 од.

• Нагадуємо всім жителям району, що розподілом продуктових наборів у населених пунктах, їх адресною доставкою до кожного мешканця громади займаються органи місцевого самоврядування – міські, селищні та сільські ради!

Сектор інформаційної діяльності такомунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

Ніжинська районна військова адміністрація

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь