Поєднавши минуле і сьогодення: відновлено екскурсії древнім Ніжином

 

 

 

 

Минулими вихідними ще більше десяти мешканців Ніжина обрали цікавий і корисний спосіб проведення вільного часу – скористалися послугами співробітників відділу «Музей історії Ніжина» НКМ ім.. І. Спаського, замовивши оглядову екскурсію історичним середмістям давнього міста над Остром.

Здійснили прогулянку найдавнішою вулицею міста – Гоголівською, почули розповідь про гоголівську мостову, Українського Магеллана Юрія Лисянського, Стефана Яворського та Івана Мазепу, що спільно будували собор чоловічого монастиря, лавку «огіркової бабусі» Сергія Корольова, Миколу Гоголя і пам’ятник, збудований на його честь, про інші ніжинські цікавинки.

Звісно – найперше – про перлину українського бароко Миколаївській собор, Ніжинський замок, козаків і поляків. І про ніжинських греків, що полишили по собі цілі квартали житлової й адміністративної забудови…

Запрошуємо всіх, хто цікавиться минулим древнього Ніжина до подорожей у минуле, не полишаючи, водночас, сьогодення.

Зважаючи на обставини, екскурсії відбуваються у фіксовані дні й виключно за попередньою домовленістю: ЩОСЕРЕДИ (тел. 097-759-50-19), ЩОП’ЯТНИЦІ (тел. 098-498-14-96), ЩОНЕДІЛІ (068-353-59-57).

Ніжинський краєзнавчий музей ім. Івана Спаського

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь