Ніжин та Івано-Франківськ підписали меморандум про співпрацю

 

 

 

 

Сьогодні, 1 червня, до Ніжина завітала делегація з міста Івано-Франківськ: наше місто відвідали очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків і експерт та громадсько-політичний діяч Олександр Солонтай. Міський голова Ніжина Олександр Кодола та Руслан Марцінків підписали Меморандум про співпрацю між нашими містами.

Повідомляє Нежатин.

Це вже вдруге за час війни, коли наші західноукраїнські гості відвідують Ніжин. Перший візит був у досить складний для ношого міста та області час. Березень… Місяць, коли ми страждали від обстрілів та авіаударів, коли були в облозі, коли мали неабиякі проблеми з постачанням та щодня когось втрачали.

Саме тоді очолена Русланом Марцинківом група волонтерів приїхали зі своєю місією в Ніжин та Чернігів, під яким попали під обстріл. Ніжин тоді допоміг групі. Пораненим надали допомогу саме в нашій лікарні.

З Русланом ми знайомі давно. Ще з тих часів, коли були опозицією, боролися проти режиму Януковича. Тоді він був депутатом Верховної ради, а я обласним. Чернігівщина рідна для нього. Він народився і навчався в Бобровиці, зараз це наш великий Ніжинський район! Сподіваюсь, що співпраця яку ми вже розпочали, а сьогодні підтверджуємо офіційним документом буде тісною та плідною. Хочу зазначити, що сьогодні ми вже отримали досить вагому допомогу від Івано-Франківська на відбудову. Наша громада вже отримала субвенцію у розмірі 500 тисяч гривень. Додам іще наші міста, як виявилось пов’язує спільне місто побратим – Свідниця, що в Польщі. І це також знаково. Ми Північ України, але і Захід нам рідний! Як європейський так і український. Зараз війна! І допомога та співпраця, яку ми отримуємо сьогодні важлива для нас. Та усі ми віримо у неминучість нашої Перемоги! Війна закінчиться, а от співпраця продовжиться і ми вже не як заклик а як данність примемо, що Все Буде Україна!” – зазначив міський голова Ніжина Олександр Кодола.

Руслан Марцінків у свою чергу теж звернувся до присутніх : ” Сьогодні перший день літа, День захисту дітей. І думаю підписання меморандуму в такий момент досить знакове. Адже діти це наше майбутнє. Вони наше все! Саме заради них ми сьогодні відстоюємо нашу державу. Як вже було сказано війна закінчиться і ми зможемо організовувати дітям свята та зустрічі. Поїздки в наші міста! Ще додам, що сьогодні ми не тільки працюємо. Цей день для нас ще і час, коли ми дякуємо Богу за врятовані нам життя… Капличка Божої Матері, яку ми освятимо сьогодні, стане символом нашої подяки і місцем пам’яті загиблим там“.

Сьогодні важкі часи, але ми всі працюємо. Кожен як може наближаємо перемогу. Підставляємо один одному плече. Допомагаємо тим хто цього потребує. Ми воюємо і будуємо одночасно. Такі вже ми – українці! І ми не змінимось! Ми незламні! І з нами Бог за що ми Йому дякуємо щодня!” – додав Олександр Солонтай.

Меморандум про співпрацю між нашими містами підписано.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь