Землею користувалися безоплатно. Кошти до бюджету Ніжина не надходили…

 

 

 

 

Ніжинською окружною прокуратурою заявлено позов в інтересах Ніжинської міської ради про стягнення безпідставно збережених коштів під час користування земельними ділянками на суму майже 2 млн грн.

Заявленню позову передувало виявлення прокурорами факту безоплатного використання земельних ділянок, які розташовані на території Ніжинської міської ради, що призводить до ненадходження коштів до місцевого бюджету.

Так, упродовж тривалого часу, не набувши належних прав на земельні ділянки територіальної громади, суб’єкт господарювання використовував їх без достатніх правових підстав та не сплачував кошти за користування ними.

При цьому, статтею 67 Конституції України визначено, що кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Відповідно до ст. 206 Земельного кодексу України використання землі в Україні є платним. Об’єктом плати за землю є земельна ділянка. Плата за землю справляється відповідно до закону. Таким чином, не сплачуючи за користування землею відповідач фактично збільшив свої доходи. Натомість територіальна громада втратила належне їй майно – кошти у сумі майже 2 млн грн.

Чернігівська обласна прокуратура

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь