“Кредо” – творчі волонтери і музиканти: “Плануємо не зменшувати обертів і допомогти якомога більше військовим!”

 

 

 

 

Носівський гурт “Кредо” – молоді, впевнені в собі, талановиті, творчі, креативні й завзяті. Їхні виступи вражають щирістю, милують українськими чистими голосами, підіймають настрій і зміцнюють віру. А ще ці юні хлопці та дівчата – вправні волонтери. А всі, до копійки, зароблені під час виступів кошти – віддають на потреби ЗСУ.

Наша розмова на сайті Нежатин – з вокалісткою гурту Анною Криволап.

Скільки часу існує ваш гурт?

-Гурт «Кредо» існує вже 7 років. За ці роки колектив частково змінювався, прийшовши до теперішнього складу. А саме:

Олександр Андрійович Лук‘яненко – керівник гурту, барабанщик. Дуже багато подорожував, все життя пов‘язав з музикою, а тому з ним дуже цікаво працювати пліч-о-пліч.

Андрій Петренко – соло-гітарист гурту. З 5-ти років зацікавився батьковою гітарою і важкою музикою.

Володимир Кратко – басист гурту. Працює в сфері IT, людить все, що пов’язане з технікою.

Анна Криволап – вокалістка гурту. За освітою – медсестра та викладач-біолог.

Ірина Гринь – бандуристка та клавішниця гурту, вчитель бандури з 10-ти річним стажем.

Анастасія Гузь – вокалістка гурту, викладач вокалу, закінчує університет ім. Б. Грінченка. Дуже любить працювати з дітками.

Євгеній Шелест – ведучий концертів, завжди вміє завести публіку та тримати близький контакт з глядачем. В акустичному варіанті гурту – перкусіоніст (барабан, кахон).

Данило Кононенко – барабанщик-молодший:) переймає досвід Олександра Лук‘яненка, закінчує школу.

Не всі учасники гурту мають вищу музичну освіту, але любов до музики несуть з собою через все життя, з самого дитинства.

-“Кредо” – назва вашого гурту звучить гордо і переконливо. Хто її автор?

-Назва гурту з‘явилась рівно за декілька хвилин до першого виступу і до цього часу залишається незмінною. Учасники гурту – дуже різні. Але об‘єднує їх музика. Це їх віра, їх культура та філософія. З латині credo перекладається як «віра». Тоді, перед першим виступом, у нас не було часу зануритись у глибини глибин значення слова “credo”, але назва виявилась дуже доречною.

-Нині гурт працює для потреб ЗСУ. Скільки виступів ви провели з початку війни, де виступали?

-До війни гурт виступав з електричним звучанням на сценах різних міст та сіл. Об‘їздили майже весь (тодішній) Носівський район, побували на фестивалі у Львові, декілька разів на мото-фесті у Кобижчі.

З початком війни кожен з учасників гурту почав волонтерську діяльність. Хтось працював у штабі серед медиків, хтось допомагав на кухні, готуючи їжу для військових. Коли місто опинилось майже відрізаним від різного роду постачань, почали співпрацювати з волонтерами з заходу України та доставляти в Носівку ліки (спочатку для містян, а з відновленням роботи аптек – військовим на передові).

Спочатку було дуже страшно діставати інструменти зі сховищ та збиратись на репетиції (страшно було за інструменти), але вже за два місяці ми почали збиратись на репетиції та вирішили спробувати зібрати кошти для ЗСУ, так як військові почали запитувати, чи можемо ми допомогти чимось крім ліків, а відмовляти в такому випадку ніхто не зміг.

Перший виступ пройшов в Носівці 27 квітня, де було зібрано 20 000 грн., за які було придбано приціл, 20 пар тактичних рукавиць та все інше по запиту наших захисників. А згодом виникла думка поїхати «в гості» до військових частин та підняти бойовий дух солдат, подарувати трішки емоцій та уваги в якості вдячності за кожен новий день. Ця думка спочатку здалась божевільною, але нас дуже підтримали носівські волонтери, які часто їздили до Чернігова та відвозили продукти військовим. Взяли нас з собою і втілили цю мрію в реальність.

Емоцій від поїздки не описати простими словами. Це були дуже хвилюючі виступи, якими ми змогли передати всю вдячність військовим та віру в перемогу.

Загалом вже було проведено 4 виступи з метою збору коштів, під час яких вдалось зібрати більш ніж 131 000 грн, з яких 56 000 – в соціальних мережах. Один з виступів відбувся в Ніжині 8 травня.

-Як вас зустріло наше місто?

-Дружньо! Особливо тепло нас зустріли викладачі Ніжинського Медичного Коледжу, надавши приміщення для репетиції. Приймали чаєм та теплими посмішками, провели невеличку екскурсію кабінетами з найцікавішими навчальними експонатами.

Також нас дуже підтримав журналіст онлайн-журналу «В корінь», Євген Ткаченко, який допомагав розміщувати рекламу та писав статті про наш гурт. Виступ проходив на вул. Гоголівська та в парку поруч. Жителі міста проживали всі емоції від музики разом з нами, охоче співали народні пісні та підтримували оплесками сучасну творчість. Також 4 виступи пройшли у військових частинах, назви яких із зрозумілих причин ми не можемо вказувати.

-Ви молодці! Ви – щирі і справжні! Поділіться з нашими читачами своїми подальшими планами...

-На майбутнє плануємо не зменшувати обертів та допомогти якомога більшій кількості військових, тому що маємо змогу допомагати тут і зараз, закривати дрібні питання в максимально короткі терміни. Частіше за все до нас звертаються знайомі з передових позицій. Ми стараємось забезпечити необхідним не тільки того, хто звернувся, а і його побратимів.

Вже заплановано майбутні виступи в Ніжині та в Києві, анонси яких можна буде знайти у нас на сторінках в інстаграм та фейсбук.

До речі, вся звітність про зібрані кошти витрати також ведеться в соц.мережах.

«Кредо» – кавер-гурт, який популяризує українське та радує слухача зарубіжною рок-класикою. І хоч поки гурт працює в акустичному варіанті, але вже готує концерт на день перемоги із повним потужним звучанням.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь