“Мандрівка незвіданим Ніжином” : проект Молодіжної ради Ніжинської міської ОТГ продовжується

 

 

 

 

Проект Молодіжна рада Ніжинської міської ОТГ «НАЦІОНАЛЬНА ІДЕЯ ГУРТУЄ МОЛОДЬ» продовжується.

Цього разу – екскурсія! «Мандрівка незвіданим Ніжином» разом з Roman Zheliezko .

Ніжин заслужено й невипадково називають одним з найстаріших міст Лівобережної України та містом, яке варто відвідати бодай раз у житті. Храми, верхівки яких ти бачиш всюди, вузенькі вулички Грецького кварталу, вулиця Мостова-Гоголівська, містик М.Гоголь та підкорювач морів Ю.Лисянський, будинок з привидами та готель «Неминай», Соборний майдан та колись неприступний замок. Це лишень краплини в океані багатої, величної і місцями трагічної історії Ніжина, пронизаної безперервним процесом українського державотворення та боротьби незламного українського народу за власну державність та самобутність.

Історія Ніжина переповнена датами, іменами та подіями. Втім, найголовнішим є історична атмосфера міста, дух епохи, автентика полкового козацького центру. Про неї можна чути, перечитувати сотні статей в інтернеті. Але пізнати Ніжин по справжньому можна лише помандрувавши його Старим містом. Це наша історія, в якої ми маємо вчитися аби не повторити спалення російською ордою Ніжина у 1668 році, братовбивчої Чорної ради чи нещадного нищення храмів більшовицько-російським режимом ХХ століття. Вчитися старанно, адже історія вчить навіть тих, хто не хоче цього робити.

Це наш УКРАЇНСЬКИЙ СВІТ, за який ми маємо боротися і обов’язково переможемо! Дякуємо всім ніжинцям, які долучилися до екскурсії та стали учасниками нашої мандрівки.

Стежте за нашими повідомленнями та долучайтеся до наступних заходів проекту «НАЦІОНАЛЬНА ІДЕЯ ГУРТУЄ МОЛОДЬ» Молодіжної ради Ніжинської територіальної громади. Реєстраціяhttps://forms.gle/sf7uTGRhTEHCqLnk7

СЛАВА УКРАЇНІ!

Молодіжна рада Ніжинської міської ОТГ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь