Ніжинські собаки нападають на людей

 

 

 

 

Та ти не бійся, і не вкусить!”, – діловито розмахуючи руками, дядько дає настанови жінці з торбами в руках, що злякано завмерла перед зграєю собак, що підозріло перекрили їй собою дорогу. – Ото вони відчувають, що ти боїшся, та й лізуть до тебе”, – підсумував чоловік.

Ситуація – на жаль, типова для Ніжина.

У центрі міста (зараз мова саме про нього) давно оселилася зграя собак. І все б то ніби й нічого, але не всі такі сміливі, як цей дядечко. Коли добрих півдесятка безпритульних псів біжать за тобою і на всю площу голосно гавкають, “не боятися” якось не виходить.

Та й справа тут зовсім не в страху.

Днями одна з собак цієї зграї укусила ніжинця за ногу.

Хтозна, чого їй так схотілося. Хлопець просто йшов повз у своїх справах. Він і не помічав цю собаку, зате їй щось “стрельнуло” в голову.

І такий випадок – далеко не поодинокий!

То як вирішувати цю проблему? Вона є, і назрівала роками.

Не раз спостерігали картину: якщо хтось проїжджає на велосипеді, то, ці пси, які ще тільки-но мирно дрімали, з голосним гавкотом кидаються бігти слідом, мало не зносячи того велосипедиста з сідла.

Як ми вже писали раніше, у соціальних мережах не раз спостерігаємо невдоволення ніжинців поведінкою вуличних собак. Зокрема, не так давно у місцевій групі побачили фото – наслідки прогулянки центром міста. Безпритульні тварини покусали місцевого мешканця.

Також просторами Інтернету “гуляє” відео, як на площі собаки женуться за велосипедистом.

І що робити з тваринами – теж неясно.

Зсісно, проблему агресії безпритульних тварин необхідно вирішувати. Але як?

Нагадаємо, раніше ми звертались за коментарем до начальника управління ЖКГ та Будівництва Анатолія Кушніренко, щоб дізнатися, що можна зробити в цій ситуації.

Анатолій Кушніренко розповів:

 “Цього року кошти виділені лише на стерилізацію тварин. Щодо притулку, то питання обговорюється роками, і це не так просто. На сьогодні немає навіть підходящої земельної ділянки (треба ж, щоб це було за межами міста”). Тож поки маємо те, що маємо. Така проблема не лише у нас, вона – по всій Україні!”.

Само по собі стерилізація тварин не допоможе вирішити проблему із нападами на місцевих жителів.

А притулок їм найближчим часом теж ніяк “не світить”.

То що порадите один-одному, ніжинці?

Центральне фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

  1. Теж хватанула за ногу. Прослідкував звідки вона,хоч вони безпритульні хтось їх годує більшість годують на роботах всіляки охоронці ,чергові, працівники,продавчині от і маємо.Як дізнатись що вона не скажена вбити?…

Залишити відповідь