Шахрайська схема з «грошовими виплатами»: як ніжинець втратив 40 тисяч гривень

 

 

 

 

Аферисти пропонують оформити грошову виплату. Для цього вони створюють Telegram-канали, де просять повідомити секретну інформацію.

Про це повідомляє сектор комунікації Поліції у Чернігівській області.

Так, 14 серпня до поліції звернувся 36-річний мешканець Ніжина із повідомленням, що з його банківського рахунку зникло близько 40 тисяч гривень. Чоловік розповів поліцейським, що на одному із телеграм-каналів він побачив посилання про оформлення «грошової допомоги». Чоловік перейшов за посиланням, де йому запропонували ввести секретні данні його картки, а також пін-код для нібито оформлення грошової виплати. Потерпілий виконав ці умови, після чого з його картки зникли кошти.

Нині поліція розшукує причетного до шахрайства у рамках відкритого кримінального провадження.

Поліція наполегливо рекомендує: по телефону або в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані. В результаті чого шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

Пам’ятайте: інформацію про справжні державні виплати та порядок їхнього отримання потрібно перевіряти лише на офіційних джерелах.

www.0462.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь