Жорстоке вбивство в Ніжині: коментар доньки померлого та поліції

 

 

 

 

57-річний Микола з Ніжина помирав мученицькою смертю близько 12 годин, а позбавили його життя… двоє підлітків, 17-ти та 19-ти років: так говорить донька померлого Юлія, яка нині перебуває за кордоном, і оплакує свого батька там, бо навіть на його похорон, який був учора, вона не мала змоги приїхати.

Журналістам сайту Нежатин в телефонній розмові Юлія розповіла, що про смерть батька дізналася по телефону: поліцейські повідомили, що охоронець знайшов тіло на подвір’ї професійно-технічного училища, і вже затримано вбивць. Ці два хлопці, які, зі слів Юлії, познущалися та вбили дорогу їй людину, живуть у Ніжині по вулиці Незалежності, і 17-й парубок ще й доводився сусідом померлому.

…У розмові донька вбитого ніжинця ледве стримує сльози. Про батька говорить, що той мав тиху та добру вдачу, ні з ким не мав конфліктів, працював, отримував пристойну зарплатню, ніколи не був жадібним, а для молодшої доньки Віталіни та її дитини взагалі був годувальником. “Якщо вже коли й випив трохи, то агресії від нього жодного разу не було”, – говорить Юлія.

“Зі слів поліції, – розповідає донька покійного Миколи, – того дня ці двоє хлопців бігали по “Сільпо”, чіплялися до людей. Батько теж заходив до “Сільпо”, щось купував, можливо, щоб пом’янути однокласника, бо він телефонував мені, і в останній нашій розмові бідкався, що нема вже на світі його однокласника…

Потім, о 16:30, камери зафіксували, що він пив каву біля “Віктана”.

Як так вийшло, про що говорили і що спонукало батька піти з цими двома, я вже, мабуть, і не дізнаюся… Але вони пішли втрьох на територію училища. І звідти він уже не вийшов.

Як уже розказував 19-річний вбивця, коли вони йшли, батько випадково наступив йому на кросівок. Це вкрай розлютило хлопця, і 19-річний почав бити мого батька. Бив жорстоко, що той аж втратив свідомість.

Побиття були такі по-звірячому жахливі, що, я думаю, били вдвох, стрибали по ньому, по голові, по тілу, бо у батька вдавлений ніс і кадик, множинні переломи, крововилив у мозок і ще багато чого…

Батько лежав побитий, але ще живий… Хлопці забрали у нього гаманець, в якому було 190 грн, банківські карти, і телефон. Та й пішли собі до “Сільпо”, купити підкріпитися.

Купили піцу, 2 гамбургери, пиво… Хотіли розрахуватися картою, але не знали пінкод, тому повернулися до батька. А він уже нічого не міг їм сказати, бо лежав, скривавлений, без свідомості.

Тоді ці двоє приклали його палець до телефону, розблокували (я так думаю), бо 19-річний привласнив його собі і повністю очистив, і почали його добивати…

Молодший, 17-річний, стверджує, що не бив, а дивився… Що боявся, що на нього тиснув старший. Я не вірю, чуєте, не вірю!!! Він співучасник, такий самий холоднокровний вбивця, як і старший!”.

Як розповіла нам Юлія, 19-річний підозрюваний не розкаюється у тому, що зробив. Вражає його байдужість і цинізм. Говорить, мовляв, вбив і вбив, і що… Кажуть, що не думали, що вбили…

“Він, після того, як вдруге побили мого батька, – говорить Юлія, – спокійно пішов додому зі вкраденим телефоном, видалив з нього всі дані, стер сторінку в “фейсбук” і закачав свій інстаграм!!!”.

Зі слів доньки померлого, серце батька зупинилося з 4 до 5 ранку… Він помирав 12 годин, мучився і помирав, побитий, пограбований, просто неба, у багатолюдному місті…

Фото надане донькою померлого, Юлією

Поліція коментує цю моторошну подію так:

“До поліції Ніжинського району надійшло повідомлення про виявлення тіла чоловіка на подвір’ї професійно-технічного училища. На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група поліції та оперативники.

На тілі померлого були множинні тілесні ушкодження. В ході проведення оперативно-розшукових заходів оперативники встановили, що до завдання тілесних ушкоджень 57-річному мешканцю Ніжина причетний 19-річний ніжинець.

Підозрюваний у скоєному зізнався та надав правдиві свідчення. З місця скоєння злочину вилучено речові докази. Під час обшуку помешкання підозрюваного поліцейські виявили та вилучили одяг зі слідами крові та мобільний телефон потерпілого. Поліція затримала зловмисника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених: ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження що спричинило смерть потерпілого), ч. 4 ст. 187 (розбій в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України, що передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років”.

Центральне фото ілюстративне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь