Держспецзв’язку закликає не перевантажувати мобільний інтернет трафік

 

 

 

 

Звʼязок у країні вдалось повністю відновити  після російських ракетних обстрілів 10 та 11 жовтня, спрямованих на об’єкти цивільної енергетичної та телеком-інфраструктури, повідомила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України.

В Держспецзв’язку зазначили, що якщо впродовж першої години після ракетних обстрілів перебої зі зв’язком могли відчути до 18% користувачів телеком-мереж, то 12 жовтня ймовірні труднощі зі зв’язком могли відчувати менше 2% користувачів.

«Зв’язок уже є. Є практично в усіх куточках нашої країни. Мобільна мережа зараз працює в надскладних умовах, адже на сьогодні більшість базових станцій мобільного зв’язку, станцій комутації працюють на внутрішньому живленні», – зазначив голова Держспецзв’язку України Юрій Щиголь.

Також продовжуються роботи із відновлення зв’язку на щойно звільнених від російських військ територіях. Так, сьогодні мобільний зв’язок усіх мобільних операторів з’явився в десяти населених пунктах Півдня України. Так, від моменту звільнення населеного пункту до появи там повноцінного мобільного зв’язку минає близько тижня.

При цьому Держспецзв’язку закликає усіх громадян не перевантажувати мережі для стабілізації зв’язку в країні.

«Просимо тимчасово обмежити використання мобільного трафіку – вимкнути автозавантаження медіафайлів у месенджерах, перейти зі споживання відео на текстовий контент або хоча б знизити роздільну здатність потокового відео», – зазначили в компанії.

На разі в окремих регіонах користувачі ще можуть відчувати проблеми з доступом до фіксованого інтернету, що також пов’язано з пошкодженням мереж внаслідок ракетних ударів.

ZN.UA

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь