Сума прямих збитків України внаслідок російського вторгення сягнула $127 млрд

 

 

 

 

Станом на вересень загальна сума прямих втрат України через руйнування та пошкодження інфраструктури сягнула 127 мільярдів доларів. Найбільша частка збитків належить житловому фонду.

Про це повідомляє Київська школа економіки (KSE). 

Наразі вже зруйновано та пошкоджено 135,8 тисячі будинків, із них 15,6 тисячі — багатоквартирні та 119,9 тисячі — приватні. Загальна площа зруйнованих чи пошкоджених об’єктів — 74,1 мільйона квадратних метрів, що складає 7,3% від загальної площі житлового фонду. 

Загалом збитки від житлового фонду оцінюють у 50,5 мільярда доларів, що є 39,7% усіх збитків внаслідок війни.

На другому місці за обсягом збитків — сфера інфраструктури (27,7%). Вона втратила 35,3 мільярда доларів, з яких 26,6 мільярда — внаслідок прямого руйнування доріг та 4,3 мільярда — збитки залізниці.

На третьому місці за збитками — бізнес. За оцінками, їхні втрати становлять щонайменше 9,9 мільярда доларів і продовжують зростати. Найбільше постраждала металургія. 

Загалом від початку війни пошкоджено або зруйновано щонайменше 412 підприємств, з них 64 — це великі та середні підприємства. Це число може бути більшим, бо зараз відсутня повна інформація про українські підприємства на окупованих територіях.

Втрати освітньої інфраструктури оцінюють у 6,95 мільярда доларів. Ще на початку червня збитки закладів освіти складали 2,2 мільярда доларів. Сума зросла через збільшення пошкоджених об’єктів та розширенню закладів освіти, які оцінюються експертами.

Станом на вересень внаслідок бойових дій зруйновано принаймні 810 та пошкоджено 1 639 об’єктів освітньої інфраструктури. Найбільше — у Донецькій, Харківській, Луганській та Київській областях.

Громадське

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь