Вирішила підзаробити, а в результаті втратила 120тис грн: на Чернігівщині діє нова шахрайська схема

 

 

 

 

Вчора до поліції звернулася 25-річна чернігівка, яка повідомила, що невідома особа під приводом працевлаштування заволоділа її коштами у сумі майже 120 тисяч гривень.

Потерпіла пояснила поліцейським, що в Інтернеті побачила оголошення про «легку роботу в онлайн режимі». Вимоги до майбутніх кандидатів були досить прості: вік від 20 років, жіноча стать, наявність мобільного телефону з доступом до Інтернету.

Чернігівка зацікавилася пропозицією, після чого їй написав невідомий, який представився «менеджером» однієї з всесвітньо відомих компаній з продажу товарів. Незнайомець надіслав жінці посилання на сайт, де вона створила власний електронний кабінет нібито для продажу товарів в онлайн режимі (речей домашнього вжитку, одягу тощо).

Умовою працевлаштування було спочатку поповнити свій «баланс» на сайті хоча б на невелику суму, щоб нібито «закупити товар». Роботодавець запевнив потерпілу, що ця сума швидко повернеться їй з прибутком. Чернігівка погодилася і відправила на сайт 150 гривень, після чого в кінці робочого дня отримала 200 гривень.

Жінка ще двічі поповнювала «баланс» на такі ж невеликі суми і щоразу отримувала свій «відсоток від продажів», після чого вирішила заробити більше. Потерпіла взяла кошти в кредит в кількох установах та відправила на рахунок незнайомця загалом близько 120 тисяч гривень. Однак після цього зв’язок з «менеджером компанії» зник, а її сторінку було заблоковано. Ні «прибутку з відсотком», ні відправлених коштів потерпіла вже не отримала. Зрозумівши, що її ошукали, жінка звернулася по допомогу до поліції.

Нині поліцейські розшукують причетного до шахрайства у рамках відкритого кримінального провадження.

Поліція закликає громадян не довіряти заманливим оголошенням в Інтернеті. Ставтеся уважно та критично до будь-яких пропозицій «легко заробити». Ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які спонукають перевести кошти під приводом швидкого заробітку.

Поліція Чернігівської області

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь