Із українського ринку може зникнути 300 найменувань ліків через корупцію

 

 

 

 

З українського ринку може піти кілька європейських виробників ліків і зникнути 300 найменувань ліків в результаті дій комісії МОЗ та одного з чиновників апарату РНБО.

“Боротись з Росією на всіх фронтах – це обов’язок кожного з нас. Блокувати російські і білоруські компанії треба у всьому світі. І ми як пацієнтська спільнота тільки за, щоб з українського ринку зникли препарати, вироблені в Росії та Білорусі. Але, на жаль, МОЗ разом з РНБО робить зараз все проти своїх громадян. І робить все, щоб препарати саме європейського виробництва зникли з України. І створює штучний дефіцит ліків”, – заявила виконавчий директор фонду “Пацієнти України” Інна Іваненко.

“Зовсім скоро з українського ринку можуть піти близько 300 препаратів, виготовлених на європейських майданчиках, якими лікуються українці з серцево-судинними захворюваннями, діабетом другого типу, психіатричними захворюваннями. Їх здоров’я і навіть життя під величезним ризиком, через те, що хтось під час воєнного стану вирішив перерозподіляти ринки”, – зауважила вона.

За словами Іваненко, ідейний натхненник цього процесу заступник секретаря РНБО Олексій Сольовйов, який відомий своїми діями проти європейських фармвиробників ще з часів Януковича.

Цензор.НЕТ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь