Маска для волосся: навіщо і коли потрібна

Маска для волосся: навіщо і коли потрібна

Серед різноманітності косметичних засобів маска для волосся залишається у списку обов’язкових продуктів, які забезпечують додатковий догляд. Причому на відміну від кондиціонера, який виконує функцію очищення, вони мають лікувальні властивості, відновлюють пошкоджену структуру волосся, запобігають випадінню, повертають природний блиск і красу.

WhM_VuaSu5jDtILkiAHJ605kdUJ6101uIDbcgraehiRmuSXrm16hKnWg8OIO0nQyVr7Dghtky9ojHElXVK9YKgszQmljzTvopXOVJDDieyJDyVlvwerb9RQGRiWwiQ9-GgUClslqUM0MFbFOcszyv6zPdcwg6dz-TzxMmiGmkXyHSEZAS95G7qt6vwh_Tg

Які бувають маски

Об’ємну групу косметики поділяють за принципом дії:

  • Для зміцнення волосся.
  • Поживні.
  • Для зволоження волосся.
  • Від лупи.
  • Для надання обʼєму.
  • Для захисту від ультрафіолету.

Зміцнювальні маски допоможуть виправити таку неприємність, як випадіння волосся, якщо воно не пов’язане з внутрішніми проблемами організму, а швидше стосується сезонного явища або виникає через неправильний догляд за волоссям. Завдання таких масок – очистити шкірні покриви та забезпечити нормальний кровотік до волосяних цибулин, щоб зміцнити їх та активувати ріст волосся.

Поживні або відновлювальні маски призначені для ослабленого пошкодженого волосся. До складу входять натуральні олії, мінерали, вітаміни, протеїни, здатні повернути локонам сяйво та здоровий вигляд. Маски для зволоження волосся необхідні для сухих локонів, які січуться, ламаються і не мають глянсового блиску. Після застосування засобу повертається м’якість та шовковистість.

Маски від лупи належать до лікувальних засобів, до складу яких входять цинк, бетаїн або оливкова олія. Вони мають себорегулюючу, антибактеріальну та заспокійливу дію, зволожують і пом’якшують шкіру голови. Маски для надання об’єму стають порятунком для власниць рідкого волосся. За те, щоб зачіска стала густішою, зазвичай відповідають протеїни та вітамін B, що входять до складу.

Маска-захист від УФ-випромінювання після застосування створює на волоссі невидиму плівку, яка оберігає локони від негативного впливу ультрафіолетових променів. Такі засоби рекомендують використовувати влітку, при відвідуванні солярію або під час відпустки в спекотні країни.

xMqN1UV-_Jfa4K91d2FhjeqBqoxBLwaEcB8HwanyfkHz0P5bxlNjMcyAW1cN5gtQiVVA-z3Uh3c5j_XkXEAbMiQDyIIQwqpedu1kV40D20zXqEXoECW1b8gqdJhbV7Yv_ksjhWymM82jLGZ7E6vEEM8a9seFB97UxN40sEjvbZWaLCeTqitEWVumZl-SSg

При цьому виділяють маски для догляду за таким волоссям:

  • неслухняне – вирівнюють вихори та полегшують подальше укладання;
  • кучеряве – прибирають зайву пухнастість і надають чіткості контурам завитків, підкреслюють їхню природну красу;
  • пофарбоване – виконують одночасно дві функції: відновлюють структуру волосся після фарбування та зберігають насиченість кольору.

Додатковий фактор вибору – тип волосся: нормальне, жирне, сухе. Це важливо враховувати, тому що стан локонів залежить від шкірних покривів, на які маска також безпосередньо впливає.

Як часто необхідно використовувати маску

Засіб не призначений для щоденного догляду, тому що характеризується високою концентрацією активних компонентів і належить до регулярного догляду з інтервалом використання 3-4 дні, тобто 1-2 рази на тиждень.

Щоб не помилитися з вибором та отримати очікуваний ефект, краще купувати сертифіковану косметичну продукцію, яка представлена в аптеках.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь