В Україні запроваджується новий інструмент пошуку зниклих безвісти

 

 

 

 

В Україні запроваджується новий інструмент пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Про це повідомив уповноважений Верхової Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

За словами омбудсмена, про запровадження цього інструменті він домовився під час зустрічі в Анкарі з російською колегою Тетяною Москальковою.

Відтепер громадяни України можуть звертатися до уповноваженого щодо отримання або перевірки необхідних даних про зниклих безвісти осіб, які можуть перебувати на території РФ або на тимчасово окупованих територіях України.

За результатами комунікації з російською стороною Офіс омбудсмана України надаватиме відповіді громадянам України, громадським об’єднанням та всім, хто звернувся за допомогою“, — написав Лубінець.

Звернутися можна за телефоном гарячої лінії 0800-50-17-20, 044-299-74-08, або в інший спосіб, вказаний на сайті Омбудсмана.

Для всебічної та ефективної взаємодії при підготовці звернень рекомендують надавати розгорнуту інформацію про розшукуваних осіб. Громадським об’єднанням, установам та організаціям, що опікуються окресленими питаннями, радять надавати наявні документи комплексно, списками осіб, які розшукуються, із наявними та необхідними для пошуку даними.

Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь