Український ринок азартних ігор: чому 2023 рік може стати переломним для геймінгу та беттінгу?

 

 

 

 

Коли почалася війна, песимістичних прогнозів було безліч. І ми маємо на увазі зовсім не німецького міністра, який, як і схиблений кремлівський диктатор, вважав, що Україна протримається всього 3 дні. Сьогодні тема нашої розмови — багатостраждальний легальний український гральний бізнес. Багато хто думав, що під час війни людям буде не до розваг. Тому фактично другий після легалізації повноцінний рік роботи стане для геймінгу та беттінгу останнім. 

Але сталося не так, як гадалося. Виявилося, що навіть під час війни людям потрібно розслабитись та відволіктися від реальності. Та й оператори виявилися справжніми козаками та змогли не тільки встояти та піти з ринку, але й знаходять кошти, щоб донатити ЗСУ та допомагати постраждалим від дій агресора. Регулярно проводяться благодійні турніри, за підсумками яких на потреби армії та місцевих громад перераховуються значні кошти. Про один з таких турнірів, який організував найбільший у Східній Європі онлайн покер-рум, можна прочитати тут

Віримо, що 2023 рік принесе довгоочікувану перемогу! І стане початком позитивних змін у багатьох галузях економіки. І гральний бізнес тут не виняток.

Легальний гральний бізнес: наповнення бюджету та можливість контролювати дотримання норм вітчизняного законодавства 

У державну скарбницю за 2022 рік операторами ринку перераховано понад мільярд гривень тільки як оплата за видані ліцензії. Багато це чи мало? Будемо відверті — коли приймався закон про легалізацію грального бізнесу, прогнози були більш оптимістичними. Називалися значно вищі цифри. З іншого боку, враховуючи те, що країна перебуває в стані війни, такий показник не можна назвати поганим. Адже дехто передрікав повну зупинку ринку геймінгу та беттінгу. Проте шкода, що деякі відомі міжнародні оператори не поспішають отримувати українську ліцензію з тих міркувань, що в нас не створено належні умови для ведення бізнесу та немає чітких державних гарантій захисту інвестицій. Та й податкова політика в нашій країні, на жаль, спрямована не на стимулювання ділової активності, а, фактично, на її придушення. Більше про це можна дізнатись з цього матеріалу

Нашим чиновникам та найвищим керівникам давно пора вже зрозуміти, що високі податки не призводять до збільшення платежів до бюджету. А ось розумне податкове навантаження сприяє розвитку бізнесу, що стає причиною збільшення доходів та прибутку. Відповідно зростають і поступлення до державної скарбниці. Це ж головний принцип функціонування сучасної ринкової економіки та ролі держави у її регулюванні. Створити належні умови для ведення бізнесу, прийняти відповідні законодавчі акти та відійти в сторону, а не заважати працювати. Що стосується системи контролю за дотриманням законодавства (включно з податковими нормами), то вона має бути максимально прозорою та виключати можливість впливу недобросовісних (говорячи прямо — корумпованих) чиновників.

Україна — це звучить гордо!   

Сьогодні Україна на слуху. Можна сказати, що все українське в тренді, а жовто-блакитні кольори нашого прапора знаходяться на піку популярності. Не дивно, що заявки на отримання ліцензії останнім часом почали надходити жвавіше. За інформацією КРАІЛ вони розглядають біля десятка таких звернень. І це не може не тішити. В 2023 році існують великі сподівання, що до нас зайдуть справжні гіганти ігрової індустрії. Бо мати відношення до країни, яка не схилила голову перед дуже потужним і безпринципним агрессором, та інвестувати в нашу економіку вважатимуть за честь усі компанії цивілізованого світу. Тому ми очікуємо на звитягу на всіх напрямках — адже українці довели, що вміють добре воювати, гарно співати, та наполегливо працювати задля перемоги над ворогом. Але й відпочивати ми також полюбляємо, і не тільки за чаркою доброї наливки, але й у компанії цікавих слотів чи за столом покер-руму.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь