Як вибрати електричну піч для дому

Електропечі – різновид техніки для кухні, який можна використовувати для випікання. Ці прилади користуються попитом, бо в багатьох мешканців Ніжина вдома є лише вбудована варильна панель без духової шафи. Електрична піч – гарна альтернатива тієї шафи та цілком самостійний прилад. Як вибрати модель для дому, на що звертати увагу – дізнайтесь з нашої статті.

Що таке електрична піч

Зовні прилад нагадує мікрохвильову піч. Але є суттєва різниця: у якості нагрівальних елементів в електропечах використані ТЕНи, які гріють напівфабрикати з усіх боків.

На відміну від звичних нам вбудованих духових шаф, електропечі стоять окремо, хоча ця властивість не виключає можливість вбудовування у нишу.

Як вибрати модель за обʼємом

Треба враховувати, скільки осіб претендує на те, щоб споживати домашню випічку та інші страви з печі. Якщо у вас велика родина, треба брати модель з максимальною місткістю.

В продажу зустрічаються пристрої ємністю від 8 до 30 літрів. Від цього параметра певною мірою залежить, скільки коштує електропіч. Для родини з 2-3 осіб достатньо пристрою 10-20 літрів. До речі, якщо ви плануєте запікати качку чи індичку, то на моделі менш 20 літрів можете навіть не звертати увагу.

Матеріали внутрішнього покриття

Цей критерій впливає на практичність та довговічність пристрою. Сучасні електричні печі виготовляють з таких матеріалів:

  • емаль – практичний матеріал, за яким легко доглядати, але емаль не стійка до механічного впливу й тому недовговічна;
  • біокераміка – більш надійний варіант, покриття може прослужити 10 років;
  • оцинкована поверхня – бюджетно, але мало практично, бо догляд за таким покриттям потребує часу та додаткових витрат на спеціальні засоби для миття й очищення.

Тип управління

Зустрічаються побутові прилади з механічним, електронним та сенсорним типом управління.

Механіка використовується для найпростіших моделей. Прилади оснащуються поворотними ручками. Печі з механічним управлінням надійні та стійкі до перепадів напруги у мережі.

Електронне управління відбувається за допомогою кнопок, сенсорні прилади обладнані чутливою панеллю. Ці прилади більш сучасні, вони можуть мати додаткові опції, але електроніка чутлива до стрибків напруги, тому потребує підключення через стабілізатор або реле напруги.

Потужність

На ринку присутні зразки з потужністю від 650 Вт до 2,2 кВт. Звісно, потужність безпосередньо повʼязана з розмірами. Чим більше прилад, тим він потужніше.

Також потужність залежить від наявності додаткових опцій: гриля, конвектору тощо. Якщо ви купуєте пристрій, щоб урізноманітнити щоденне меню, то обирайте прилади з додатковими можливостями. Для повсякденних потреб цілком достатньо девайсу з невеликою та середньою потужністю.

Комплектація

У комплект до електропечі може бути включено різноманітне обладнання для готування: висувний піддон, решітка для гриля, підсвічування та інше. Додаткові комплектуючі впливають на ціну виробу, тому при виборі електропечі для дому треба визначитись, чи потрібні вони вам.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь