Зустріч із владою: у пошуках балансу  справедливості

 

 

 

 

Міський голова Олександр Кодола провів зустріч із жителями міста, в яких до влади виникли нагальні питання. А відповіді них пересічним громадянам давали представники відповідних служб.

Повідомляє Нежатин.

Багатьох хвилює, зокрема, чому вечорами світяться вікна в сусіда, а в них – ні. На їхню думку треба складати справедливі графіки відключення світла. Професійне пояснення на це дало керівництво Ніжинського РЕМу.

Через масштабні обстріли України виник дефіцит потужностей в енергосистемі нашої держави. Були пошкоджені магістральні мережи та об’єкти генерації нашої держави. Тому й виникла необхідність планових відключень, щоб зберегти об’єднану енергосистеми. Головний диспетчерський центр (м.Київ) віднайшов шлях розв’язання даного питання – обмежити споживання електрики. Ввели графіки відключення (погодинні, спеціальні), які погоджуються військовими адміністраціями, враховуючи розміщення об’єктів критичної інфраструктури. Коли і кого відключати – вирішують у столиці. Ніжинські енергетики притримуються даних графіків. На даний період він 6 на 3. Шість годин світла немає, три – є.  Коли ж дефіцит менший, переходять до іншого графіку  – 4 на 4.

Відключення диспетчери проводять дистанційно. І звичайно із врахуванням місця розташування важливих об’єктів. Коли ж певні житлові будинки знаходяться на одній лінії із ними, світло у їхніх жителів не пропадає. Ідеальної справедливості в даному випадку досягти важко. Хоча Чернігівщина, в порівнянні, до інших регіонів не відчуває занадто гострий дефіцит електрики.

Олександр Кодола додав, що в умовах енергетичного терору росії, країна вже живе півроку. За цей час ми зрозуміли причину відключення. Тут винен не обленерго чи міська рада, а наш ворог. І коли йде війна, дуже важко знайти баланс справедливості. Тут треба з розумінням ставиться до даної проблеми. Останнім часом була посилена інфраструктура Ніжина. Коли відключається світло, продовжує працювати опалення, подається вода. Чим похвалитися може не кожне місто. Навіть Київ.

Під час спілкування із владою йшла мова і про нарахування на опалення будинків. Як працюють лічильники, коли світло вимикається, доводила до відома присутнім працівниця «ТеплоМереж» міста. Дані прилади під час відключення світла обліку не проводять. То ж як же йде нарахування? На законодавчій базі  – стверджувала відповідальна особа. І доводила на цифрах.

Інших жителів міста турбувала система нарахування пенсій, відшкодування за знищене ворогом майно, тощо. Всі ці моменти бралися «на олівець». І по можливості вирішуватимуться – обіцяла місцева влада.

Олександр Василенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь