Носівські дуби вже шумлять на Батьківщині героїв Холодного Яру

 

 

 

 

Минулого тижня в урочищі Холодний Яр, що в Мельниках на Чигиринщині відбулися урочистості, присвячені 100-річчю повстання в Лук’янівській в’язниці Києва політв’язнів-отаманів “Холодноярської організації” – на то   й час останнього осередку у визвольній боротьбі українського народу за свою свободу та незалежність.

Повідомляє Нежатин.

Там, біля могили одного з ватажків холодноярців Василя Чучупаки під дзвони із запаленими свічками  було вшановано тридцять вісім героїв-мучеників, які загинули, але так і не підкорились більшовицькому режиму.  

Тільки у 2016 році отаманів Холодного Яру й Чорного лісу було реабілітовано та визнано жертвами політичних репресій…

Активним учасником та натхненником цього заходу був і наш земляк-носівчанин, народний артист України, лауреат Шевченківської премії кобзар-лірник Василь Нечепа. І в свій носівський “Козацький двір” він повернувся не тільки переповнений враженнями від зустрічі з істориками, письменниками, артистами та молоддю, які зібралися там біля могили одного з ватажків-холодноярців, а й з подякою для носівських та мринських лісівників від  співорганізатора цього велелюдного зібрання – відомої на Черкащині громадської організації “Патріоти рідного краю”.

Ще в минулому році під час відзначення цієї світлої й водночас скорботної дати Василь Нечепа завітав до Холодного Яру з дубовими саджанцями, що їх передали працівники наших лісництв для закладення та облаштування в мельниківському Холодному Яру скверу пам’яті загиблим героям і які повесні вже тягнулися до сонця своїхми першими листочками.

Цього року Василь Григорович привіз на зустріч не тільки майстерне виконання своїх пісень, а й саджанці дубів та калини, які повесні активістами знову будуть висаджені у цьому ж сквері.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь