У Бобровицькій та Новобасанській громадах говорили про мобілізаційні заходи та реалізацію проєкту “Гвардія наступу”

 

 

 

 

Вчора виїзну робочу нараду з керівництвом, депутатами, членами виконавчого комітету, старостами Бобровицької та Новобасанської територіальних громад провів начальник Ніжинської РВА Григорій КОВТУН.

Також у нараді взяли участь керівники медичних установ, правоохоронних органів та військових підрозділів.Про стан проведення мобілізаційних заходів та надання допомоги ЗСУ інформували: Андрій В’ЯЛИЙ, начальник І відділу Ніжинського РТЦК та СП; Роман СОРОКА, голова військово-лікарської комісії; Володимир ДАНІШЕВСЬКИЙ, перший заступник міського голови; Микола ДЯЧЕНКО, сільський голова Новобасанської громади.

Також на нараді було розглянуто питання формування підрозділів у рамках проєкту «Гвардія наступу».До учасників наради з роз’ясненнями звернулася інспектор сектору кадрового забезпечення Ніжинського районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області капітан поліції Тетяна НІКОЛАЄНКО, вона повідомила, що на Чернігівщині, як і по всій Україні, триває рекрутингова кампанія з формування штурмових бригад «Гвардія наступу». Добровольці можуть самі обирати бригаду, в якій бажають нести службу. Бригада Національної поліції «Лють» – це воєнізований підрозділ нового зразка, до неї входять два штурмові полки, батальйон особливого призначення, артилерійський полк, рота спеціальних операцій, рота охорони та апарат бригади. Основні завдання бригади – відсіч та стримування збройної агресії проти України, проведення штурмових дій, знешкодження диверсійно-розвідувальних груп і незаконних збройних формувань ворога, аеророзвідка, виявлення позицій ворога та знищення противника.

Григорій КОВТУН відмітив першочергові завдання та наголосив на необхідності посилення інформаційної роботи серед населення громад щодо виявлення добровольців, щоб вмотивованих громадян долучити до лав Збройних Сил України. Також він звернув увагу на важливості профорієнтаційної роботи з молоддю з метою залучення до навчання у військових навчальних закладах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь