Як виконується вивіз будівельного сміття, та що потрібно знати

Вивіз будівельного сміття має свої правила та вимоги, і відрізняється в залежності від будівлі з якої потрібно здійснити вивіз (багатоквартирний дім, приватний будинок, чи адміністративна будівля). Все має значення, при правильному підході, робота виконується якісніше та без зайвих втрат.

З чого починається вивіз будівельного сміття

Байдуже, що за процес: ремонт, чи будівництво. Все починається з визначення місця складування. Коли початок будівництва, це значно простіше, і на перших етапах  сміття збирається не багато в порівнянні з тим як під час ремонту.

Важливо усвідомлювати, місцина де буде накопичуватись будсміття має бути ізольоване від навколишнього середовища (дощу, снігу тощо) якщо довго знаходиться під відкритим повітрям, мішки руйнуються, що призведе до труднощів при завантаженні.

Розташування не заважає будівельникам працювати, а вантажникам які будуть виконувати вивіз будівельного сміття виносити (бажано ближче до виходу з квартири чи хати).

Якщо менше перекладають, тоді мішки будуть менш пошкоджені.

Мішки пакують  мілким сміття з наповненістю до тридцяти, зрідка до тридцяти п’яти кіло. Середьно габаритне (довжина від 50 см до метру) якщо у формі бруса, поєднують у в’язанки, якщо площини – поштучно. Великогабаритні (від метру до двох, зрідка до трьох метрів) зазвичай переміщують поштучно.

В день, коли заплановано вивіз будівельного сміття, якщо робота буде виконуватися в багатоквартирному будинку, забронюйте територію під парковку машини, щоб в процесі завантаження не перекривати рух у дворі.

При використанні ліфту, потрібно запакувати стіни та підлогу ліфтових майданчиків та кабіни ліфту.

Як проходить вивіз будівельного сміття

Враховуючи об’єм вантажники приїздять на зазначену адресу або разом з вантажівкою, або раніше, щоб до того як машина приїде, винести на вулицю, та уникнути переплати за простій вантажівки. Зазвичай вантажники проїздять разом з авто, коли до сорока мішків та у наявності вантажний ліфт для спуску, чи вивіз будівельного сміття проходить з першого поверху при малому обсягу.

Коли замовляється одна машина, у зазначений час будівельне сміття знаходиться  в місці завантаження.

Далі, вантажники змінюють одяг на робочий, якщо є засоби  для упаковки, то, упаковують кабіну ліфта (підлогу і стіни на пів метра вище висоти однієї одиниці за габаритами), ліфтовий майданчик, або міжповерховий майданчик при користуванні сходами (мається на увалі той майданчик де буде тимчасове складування сміття, бо при спуску з високих поверхів зазвичай ділять спуск на кілька відрізків).

Ось тепер і починається безпосередньо вивіз будівельного сміття. Все виноситься та спускається сходами, або за допомогою ліфту на перший поверх та переміщується до місця завантаження (куди вільно може під’їхати вантажівка.

Мішки та великогабаритні одиниці не гупають на підлогу та у кузов, а з пересторогою вкладають, уникаючи псування підлоги і машини, та здіймання пилу і зайвих гучних звуків.

Як забронювати вивіз будівельного сміття

Потрібно розуміти з чого складається ціна на вивіз будівельного сміття, і саме ці знання допоможуть вибрати якісного виконавця. Перш за все, вага мішка і їх кількість дозволять визначити яка машина потрібна, яка вантажопідйомність необхідна. Враховується до 35 кг.

  1. До сорока = приблизно до півтори тони (це мікроавтобус, чи аналог)
  2. До ста п’ятдесяти = до п’яти тон (Це ЗІЛ, чи аналог)
  3. До двохсот п’ятдесяти = до десяти тон (Це КАМАЗ, чи аналог)

Складність роботи, від цього залежить час на виконання робіт, та кількість задіяних людей. При наявності ліфту, менше часу буде витрачено та зусиль, ніж з застосуванням сходів. Якщо об’єм на мікроавтобус, то може бути задіяно одного вантажника, на ЗІЛ потрібно не менше двох.

Важливо розуміти, що коли вивіз офіційно на утилізаційне підприємство, то йде оплата утилізаційного збору, котра залежить від того вивіз будівельного сміття яких обсягів потрібно зробити.

Коли ціна яку запропонували значно нижча від ринкової, то існують ризики обману.

Необхідні інформація для замовлення:

  • Яке авто потрібно (скільки мішків)
  • Чи залучаються вантажники (справний ліфт)
  • Звідки потрібно виконати вивіз будівельного сміття (точне розташування)

На основі цієї інформації може бути названа реальна ціна.

Джерело ГрузОк

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь