Американець надає допомогу мешканцям Чернігівщини

 

 

 

 

Скільки горя принесла здичавіла росія українцям, безліч доль людських зламала, тисячі знищила домівок… Усі жахи від дій окупантів відчули на собі і мешканці населених пунктів поблизу обласного центру.

Під час попадання смертоносного снаряду в будинок Тетяни Петрик в селі Киїнка, загинув її чоловік, а зять отримав тяжке поранення в плече та обличчя, внаслідок чого він залишився без ока.

Подібних фактів у Киїнській територіальній громаді ― не один десяток. Тож зрозуміло, що державним інституціям та місцевим волонтерам подолати наслідки війни вкрай складно. Величезна надія на іноземну допомогу.

Днями в Чернігів і села Киїнської територіальної громади Чернігівського району прибув американець Пол Карл Пратор, який у США працює лікарем. У штаті Флорида, де мешкає,  він організував збір коштів для допомоги постраждалим від війни українцям. Прибув він і на Чернігівщину, аби на власні очі пересвідчитися і відчути реальність сьогоднішніх подій.

Деяким родинам в селах Киїнської територіальної громади Чернігівського району, у яких знищені повністю житлові будинки внаслідок російських обстрілів, особисто вручив грошові сертифікати для придбання продуктів харчування.

А в Чернігові Пол Пратор вручив військовим медикам територіальної оборони міста та області медикаменти й відповідне спорядження.

Американець Пол Пратор має намір продовжити надавати допомогу мешканцям Чернігівщини постраждалим від війни, яку розв’язала загарбницька росія.

— Українські громадяни і військові борються за свободу, воюють проти тиранії та неволі, — зазначив Пол Пратор. — Багато людей у США стурбовані нинішньою ситуацією в Україні. І я теж приїхав сюди допомагати. Я вкладаю свою невеличку частинку у велику справу! І приїхав сюди, аби теж долучитися до боротьби за справедливість і свободу, проти несправедливості, тиранії… Приїхав, щоб підтримати Україну! Весь світ дивиться зараз на Україну як волелюбну державу, в якій українці захищають своє право на існування та гідне життя. Тож будь-яка свободолюбна людина, я вважаю, має бути зацікавлена в таких прагненнях і підтримці. Отже, я сподіваюся, що ми тут плідно провели час.

Пол Пратор також відвідав і волонтерський центр Киїнської територіальної громади з надання допомоги тим, хто втратив будинки під час ворожого обстрілу.

Чернігівський волонтер Олег Серик розповів Полу про те, що кожен бажаючий може прийти в цей центр і скористатися можливостями супутникового Інтернету Starlink, встановлення якого профінансували громадяни Ірландії.

Організували приїзд Пола Пратора в Чернігів та сільські населені пункти області волонтери: Віталій Шевченко з смт Остер та Олег Серик з Чернігова.

Суспільний кореспондент

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь