Від чого залежить вартість електросамокату?

Вартість електросамокату — один із ключових критеріїв вибору транспортного засобу. Але важливо розуміти, що ціна на електротранспорт залежить від репутації та популярності бренду, технічних характеристик та функціональних можливостей кожної конкретної моделі, додаткового оснащення та інших факторів. Фахівці інтернет-магазину Stylus розповідають, що саме впливає на ціноутворення електросамокатів та як вибрати оптимальну за бюджетом модель.

 

Потужність електродвигуна

 

Від потужності електродвигуна залежать швидкість розгону і тяга подолання підйомів. Чим більше значення — тим вище дані характеристики та можливості транспортного засобу. Сьогодні виробники пропонують увазі покупців електросамокати потужністю від 250 до 2000 Вт. Малопотужні моделі рекомендовані для дітей та підлітків, недосвідчених райдерів. А ось електросамокати з більшою потужністю підходять для впевнених водіїв, а також для подолання складних підйомів та далеких дистанцій.

 

Чим більша потужність електросамокату — тим вища вартість. Враховуйте цей момент на етапі вибору транспортного засобу.

Ємність акумулятора

 

Також вартість електросамокату залежить від типу та ємності встановленої акумуляторної батареї. Найдорожче коштують електричні самокати з літієвими батареями, але при цьому вони відрізняються збільшеним ресурсом та більшою ємністю. Також на вартість впливає ємність акумулятора, що може бути від 200 до 1500 Вт/год.

 

Від характеристик батареї залежить як ціна транспорту, так і запас ходу. Чим кращий акумулятор, тим більша відстань, яку самокат здатний подолати на одному заряді.

 

Розмір коліс

 

Електросамокати з гарною прохідністю коштують дорожче, але такий транспорт більш комфортний та надійний в експлуатації. Від чого залежить прохідність транспортного засобу? Як виявилося, то тут важливо визначитися не лише з характеристиками електродвигуна, але й вибрати відповідний розмір коліс:

 

– до 7 дюймів — катання по рівних асфальтованих або покритих тротуарною плиткою дорогах;

– від 7 до 9 дюймів — їзда по вибоїстим, нерівним дорожнім покриттям;

– від 10 дюймів — катання по дорожнім покриттям будь-якого типу та стану.

 

Найпрактичнішими вважаються пневматичні шини, які відмінно згладжують нерівності дороги та підвищують комфорт катання.

 

Матеріал електросамокату

 

Самокати з численними пластиковими елементами коштують набагато дешевше — бюджетні варіанти. А ось вартість моделей, корпус яких виготовлено з алюмінію або карбону, значно вища. Але тут ціна обґрунтована міцністю та довговічністю виробу, стійкістю матеріалу до ударних навантажень та механічних пошкоджень.

 

Додаткові функції та особливості

 

Ще один фактор ціноутворення — це наявність додаткового оснащення та функцій. Так, електросамокати з LED-дисплеєм та/або підсвічуванням деки коштують дорожче, якщо порівнювати з простими аналогами. Але такі моделі і виглядають цікавіше, а також відрізняються більшим комфортом керування.

 

Серед додаткових опцій, які можуть трохи підвищити вартість транспорту, варто зазначити наступні:

 

• світловідбиваючі елементи та фари;

• наявність звукового сигналу;

• вбудована Bluetooth-колонка;

• наявність бортового комп’ютера;

• встановлений захист від угону;

• підніжка для комфортного паркування;

• складна конструкція транспорту;

• сумка-чохол або ремінь-переноска;

• комплектне захисне екіпірування;

• знімне сидіння та інше.

 

Якщо порівнювати із звичайним самокатом, то вартість електросамокату вища. Однак цінова різниця компенсується кращим комфортом та зручністю керування, безпекою транспортного засобу. Крім того, такий практичний та надійний транспорт дозволяє економити гроші та час, оскільки не вимагає наявності палива в баку та дозволяє легко і просто об’їжджати будь-які колапси у місті.

 

Зацікавилися, але все ще хочете переглянути моделі та порівняти ціни на електросамокати? Найкращий вибір пропонує інтернет-магазин Stylus — переходьте в каталоги, вивчайте асортимент та оформлюйте замовлення.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь