Голова Національної Спілки журналістів України Сергій Томіленко відвідав колег з прикордонної Чернігівщини

 

 

 

 

Минулого тижня голова Національної Спілки журналістів Україні Сергій Томіленко відвідав кілька громад прикордонної Чернігівщини. У ході робочих зустрічей Сергій Томіленко обговорив з редакторами та журналістами друкованих ЗМІ й телерадіокомпаній ті проблеми та виклики, з якими найчастіше під час військової агресії доводиться стикатися представникам медіа на місцях.

На жаль, складне економічне становище, а звідси й нестача кваліфікованих журналістських кадрів, оптимізація сільських поштових відділень та, як результат,  несвоєчасна доставка преси мешканцям віддалених населених пунктів, що призвело до стрімкого падіння трижів, не єдині проблеми, в яких постійно «варяться»  місцеві журналісти.

Так, скажімо, наразі на українських прикордонних із Білоруссю територіях навіть на дев’ятому році війни  все ще продовжують транслюватися  ворожі телеканали.

Про це під час наради говорив головному медіа-очільнику міський голова Городні Андрій Богдан. Й за таких обставин саме місцева газета залишається єдиною, яка може донести людям правдиву інформацію про те, що наразі відбувається в державі та регіоні.

Редактори місцевих ЗМІ наголошували на постійному зростанні вартості паперу для друку газет. Журналісти висловлювали побоювання, що коли держава найближчим часом не втрутиться в ситуацію, це спричинить чергові масові закриття газет.

Натомість  збережені газети – це ще й десятки досвідчених журналістів, які продовжуватимуть працювати, утримувати свої сім’ї та нести людям правдиву, виважену та незаангажовану інформацію. Голова Спілки пообіцяв підтримувати місцеві медіа в пошуку фінансування.

Власне, Спілка вже сьогодні багато чого робить, підтримуючи друковані видання та їх працівників як на окупованих територіях, так і тих, котрі наразі  перебувають у відносній безпеці.

Ось і користуючись нагодою побувати в прикордонній області, Сергій Томіленко  передав спілчанам  обладнання та технічні засоби для організації їхньої журналістської діяльності…

Хоча, утім, безпека для журналістів – поняття доволі відносне. Про це вже Сергій Томіленко говорив, у тому числі, й під час зустрічі з журналістською спільнотою в редакції чернігівської обласної газети «Вісник Ч».Йшлося про погрози, фізичний та психологічний тиск, а також псування знімальної апаратури, про що розповідали журналісти чернігівського телеканалу «Дитинець». Наразі ситуація  вже увійшла в судову площину.

Разом з тим Сергій Томіленко зазначив, що які б політичні пристрасті не вирували між політиками та депутатами, журналісти не повинні ходити з синцями, а телекамери  та мікрофони не повинні ламатися.

Катерина МИХАЙЛЕНКО

На знімках: фрагменти зустрічі голови НСЖУ Сергія Томіленка з журналістами Чернігівщини

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь