Про актуальне – з радником міського голови Сергієм Охоньком

– Сергію Миколайовичу, як, на Вашу думку, пройшов період теплопостачання 2022-2023 рр у Ніжині?

– Цьогорічний опалювальний сезон у Ніжині можна оцінити на гарну четвірку за 5-бальною системою. Хочу подякувати всьому колективу ТОВ «НіжинТеплоМережі», які працювали злагоджено, незважаючи на важку ситуацію в країні, всім фахівцям комунальних служб, які робили все для того, щоб в оселях ніжинців було комфортно і затишно. Разом з цим, ми повинні рухатися далі й покращувати послуги в галузі теплопостачання.

Уже зараз ми повинні чітко усвідомити, що потрібні кардинальні зміни системи теплопостачання міста. І це – не на рівні розмов, на часі – реальні дії.

Пам’ятаєте, на початку нашої каденції була спроба залучити до Ніжина альтернативні варіанти? Свідомі люди розуміють, що це було правильне рішення, але політичні інтриганти зробили все можливе, щоб цього не відбулося.

Незважаючи на такі перешкоди, ми повинні працювати далі. На сьогодні, щоб рухатися вперед, є всі підстави. Завдяки залученням інвестицій та іншим альтернативним механізмам, зокрема допомозі інших держав, ми можемо зробити більш ефективною систему теплопостачання в Ніжині.

Ми вже почали обговорювати ці питання, але тепер, підкреслюю, вже час переходити від розмов до дій.

– Як уже говорили раніше, у місті розпочинається реалізація цікавого й потрібного проєкту «Ніжин без околиць». Проєкт дороговартісний… Що, на Вашу думку, основне для його успішної реалізації?

– Вважаю, що це – господарський та системний підхід до облаштування вулиць Ніжина. Цей проєкт повинні розробляти не політики і депутати, а фахівці з дорожних служб, проєктанти, які створять і затвердять фаховий, професійний документ. А за ним уже діяти, виконувати і не відступати від наміченого плану.

Нежатин

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь