Вишиванка – духовна броня українців

 

 

 

 

Учора в Бахмачі відбувся етнофестиваль «Вишиванка – духовна броня українців». Цей захід продемонстрував усе розмаїття та унікальність вишивки, різнобарв’я фольклору, мистецтва та культури, а головне – прагнення бачити Україну вільною, сильною та непоборною.Фестиваль включив дитячу концертну програму, виставку вишитих виробів від давніх часів до сучасності, безпрограшну лотерею на підтримку ЗСУ та багато інших імпрез.

Вишиті рушники, сорочки, святкове вбрання, картини – від різноманіття орнаментів розбігалися очі. На виставках – вишиття як сучасних майстринь, так і з бабусиних скринь з різних сіл громади. Без перебільшення, це було одне з найколоритніших видовищ.Звісно, на фестивалі вражали не тільки особливими колоритними вишиванками та смаколиками, які, до речі, приготували працівники міського Будинку культури, а й насиченою дитячою концертною програмою за участю талановитих і самобутніх виконавців.

Усіх вразив незапланований виступ маленької україночки, яка завітала на захід з батьками, та заспівала “Ой у лузі червона калина”.

Тож того дня по вулиці Дружби, яка була схожа на одну розмаїту велику вишиванку, гуло, як у вулику, – вітальні слова, дитяче радісне щебетання, музика, яскраві емоції, враження…

Градус позитиву, який так нині потрібен, зашкалював. Та найголовніше – щиро і без патетики. Тож дякуємо всім, хто подарував такі неймовірні емоції, всім, хто долучився.

Популяризуймо й надалі наші традиції та захищаймо своє!З вірою в Україну та дякуючи ЗСУ!

Бахмацька Міськрада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь