Вирушили назустріч своїй мрії

 

 

 

 

Воєнні події на Україні кардинально змінили  думки, погляди, спосіб самого життя чи не в кожного із нас. І у тривожно непередбачувані часи сьогодення здавалося б не знайти місця для приємно-трепетних моментів у наших людей. Проте, на щастя, вони є. Перегорнута ще одна сторінка часопису Ніжинського фахового медичного коледжу. У далеку життєву путь вирушають 80 випускників: три групи фельдшерів та одна сестер медичних. У стінах цього закладу вони пізнали ази медицини, відчули перші невдачі та успіхи, а дехто пізнав і перше кохання. Все це творило із студентів довершену суть самої природи –  людину. 

Коли першокурсниками переступили поріг коледжу, їх зустріли талановиті, прекрасні викладачі, які огорнули молодь турботою.  Попри складні часи коронавірусу та війни наставники були поряд із ними за будь-яких умов. Ділилися всім, що знали й вміли самі. Ділилися досвідом, навичками, давали корисні поради. Чотири роки фаховому становленню молоді передувала велика копітка робота всього колективу навчального закладу. Успіхи тепер вже колишніх студентів – це результат їхньої невтомної праці, які незважаючи на всі виклики сьогодення, доклали максимальних зусиль у створенні належних умов для навчання майбутнім медикам, передавали молодому поколінню талант і практичний досвід.

Саме тому випускники, розлучаючись, наставникам бажали хронічного здоров’я, який буде міцніший за медичний спирт, та океану можливостей. Ширшому, ніж асортимент ліків у найпрестижніших аптеках.

Та прийшов час розлуки і для випускників коледжу прозвучала малинова мелодія останнього дзвоника, від якого на серці було терпко, як ніколи.

Життя поставить перед вами дуже багато складних завдань. Та не опускайте руки, йдіть вперед впевнено. Крок за кроком наближайтеся до своєї мрії,– давали настанову керівники груп. А Людмила Глазкова, зокрема, подякувала вихованцям за творчість і креативність, за щирість і енергію. А ще – за нові слова. Завдяки їм вона розуміє, як це чіліть, знає, хто такий краш і як це крінжово. Зворушена викладачка вручила кожному невеликі солодкі подаруночки.  Дипломи ж фахівців, як і годиться, вручила очільниця закладу Світлана Дуднік. В тому, що коледж досяг значних висот, неабияка заслуга цієї жінки. Вона власним прикладом мотивує, надихає всіх. І викладачів, і студентів.

Однією із гарних традицій мед коледжу – є складання урочистої обіцянки випускників.  Завідуюча фельдшерським відділенням Ірина Щербина читала текст, а молодь запевняла – обіцяю. Бути гідними громадянами України, постійно вдосконалюватися і працювати на благо нашого народу, словом і ділом нести добро і здоров’я хворим та немічним, бути терплячими і милосердними.  

Розлетяться світом випускники, але з гордістю згадуватимуть – я був студентом Ніжинського фахового медичного коледжу. Тож нехай щасливі роки, пов’язані із цим навчальним закладом, дарують тільки приємні враження. Та хвилюючі спогади.

Олександр Василенко

Фото автора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь