Як вибрати електрогітару: поради від Patinahati

Найбільш яскравим багатим звучанням вирізняється електрогітара завдяки використанню спеціальних звукознімальних пристроїв і підключеного до гітари обладнання. Головною особливістю електрогітари є її потреба у підключенні для комбопідсилювача, який забезпечує відтворення яскравого звуку. Аби вибрати відповідну до потреб і вподобань електрогітару, варто враховувати не тільки наявний бюджет, а також якість звукознімальних елементів, адже саме вони в першу чергу впливають на отриманий звук.

Базові поради з вибору електрогітари

Вибір будь-якого інструмента полягає в пошуку найбільш відповідного по звучанню варіанта, що допоможе реалізувати власний творчий потенціал і створювати яскраві музичні композиції. Залежно від досвіду, власних сподобань, стилю і сценічного образу варто обирати електрогітару відповідного типу.

При виборі електрогітари важливо враховувати такі особливості:

  • Корпус. Залежно від бренду корпус може бути суцільним, з порожниною всередині або напівпорожнім. Варіант з найменшим резонансом – суцільний корпус із деревини.
  • Звукознімачі. Використовуються сингли та хамбакери. Вони можуть бути встановлені окремо, або поєднуватися для формування багатшого різнобарвного звучання. Сингли створюють м’який звук, а хамбакери більш яскравий насичений звук без зайвих шумів. 
  • Гриф. Конструкція грифа може бути закріплена до корпуса болтами, а також вклеєна наскрізь або частково. Найбільш поширений і надійний варіант – фіксація на болти.

Якщо ви визначилися з тим, яку саме бажаєте купити електрогітару, натисніть на це посилання й переходьте до каталогу моделей інструментів, популярних поміж професійних гітаристів. Пам’ятайте, що перша гітара не обов’язково має бути найдорожчою, але обов’язково якісною. В першу чергу варто приділяти увагу саме якості звуку, адже тільки в такому випадку можливо правильно відпрацювати всі необхідні навички гри на електрогітарі.

Як під’єднати електрогітару до ноутбука

Якщо ви бажаєте на перших етапах навчання скоротити витрати на придбання комбопідсилювача, можна підключати електрогітару до ПК чи ноутбука. Аби зрозуміти, як підключити електрогітару до ноутбука, варто спершу розібратися яким чином працюватиме така система і що потрібно для її нормального функціонування.

Для під’єднання електрогітари до ноутбука потрібно:

  • гітарний шнур, що під’єднується до роз’єму ноутбука;
  • перед під’єднанням рекомендується знизити гучність на колонках;
  • додатково може бути встановлено звукозаписне програмне забезпечення для зчитування й збереження отриманого звуку.

Для якіснішого багатого звучання краще в майбутньому придбати хороший комбопідсилювач. Якщо вам потрібна допомога з вибором професійного обладнання, patinahati.com – веб-ресурс для придбання музичних інструментів, де можна обрати все необхідне для музичної діяльності та професійного росту. Використання якісного інструменту й відповідного обладнання допоможе створювати неперевершену музику й формувати власний стиль.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь