На Ніжинщині вшанували відомого бджоляра Петра Прокоповича. Фото

15 липня, в селі Пальчики, що на Ніжинщині, відбувся урочистий захід, присвячений 246-ій річниці з Дня народження відомого та шанованого у всьому світі пасічника Петра Івановича Прокоповича.

Біля памʼятнику славетної людини провів проповідь Владика Чернігівській Антоній, який підкреслив важливу роль маленької комахи – бджоли та людей, які займаються цією Божою справою.

Президент спілки бджолярів України Віталій Іванович Нагорнюк розповів про складний стан галузі бджолярства та шляхи виходу з нього, над якими активно працює організація.

Гарною звісткою є відкриття посади в міністерстві АПК, яка буде займатися допомогою бджолярам України.

Також пан Віталій розповів, якої великої шкоди завдали російські окупанти. Це не дивно, адже вони всюди, де з’являються, сіють зло. Тож: були непоодинокі випадки, коли росіяни, щоб зігрітися, палили в печах вулики з бджолами, що в котрий раз підтверджує їх вірну назву – орки.

Керівник департаменту АПК Олег Вікторович Крапивний нагородив голову Ніжинської районної спілки Балаша Петра Івановича за вагомий внесок в розвиток бджолярства та підкреслив його потужну та важливу роботу.

А з нагоди нещодавнього Дня народження отримав від Спілки бджолярів України сучасну воскогонку.

На заході були присутні та приєдналися до вітань священик Ніжинського храму отець Михаїл, депутат міської ради Сергій Охонько, голова Крутівської громади Олег Бузун та інші поважні гості та бджолярі Чернігівщини.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Одна думка по “На Ніжинщині вшанували відомого бджоляра Петра Прокоповича. Фото

  1. У Ніжині є вул. Петра Пркоповича колишня Павлика Морозова.
    У бджолярів проблеми та й на вулиці проблеми з дорогою.
    Так ,що вірно названа вулиця.

Залишити відповідь