Міністр культури Олександр Ткаченко подав у відставку після скандального виділення мільйонів з держбюджету на кіно

 

 

 

 

Президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні заявив, що попросив премʼєр-міністра Дениса Шмигаля розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка.

«Бюджетні видатки. У час такої війни максимум державної уваги, а отже, і державних ресурсів має йти на оборону. Очевидна річ. А кожен проєкт, який може бути реалізований коштом позабюджетних ресурсів, має бути реалізований коштом саме позабюджетних ресурсів. Це стосується різних сфер, зокрема галузі культури. Музеї, культурні центри, символи, серіали — усе це важливо, але зараз інші пріоритети. Знаходьте позабюджетні кошти. Не державні.

Отже, я запропонував голові уряду два кроки. Перший — знайти позабюджетні кошти на проєкти, які зараз справді потрібні. У світі є люди, які можуть допомогти. А друге: попросив премʼєр-міністра розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики України», — заявив президент.

Реакція Ткаченка

Згодом Ткаченко повідомив, що написав заяву про відставку. Він каже, що зробив це, «через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни». Він здивувався заяві президента.

«І приватні, і бюджетні кошти під час війни на культуру не менш важливі, ніж на дрони, тому що культура це щит нашої ідентичності і наших кордонів. І це принципова моя позиція проти інших», — додав він.

Нагадаємо, що 20 липня у коментарі «Радіо Свобода» Ткаченко підтримав виділення мільйонів з держбюджету на кіно і серіали, такі як «Санаторій «Незабудка» і «Смт Інгулець». За його словами, держава може витратити на кіно близько 400 млн грн.

Бабель

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь