Це – рідкісний для нашої місцевості гриб, занесений до Червоної книги України. Грифола кучерявенька, грифорла листова, гриб-баран, бараняча голова, маїтаке (так називають цей гриб) росте у старих лісах, де переважають сосни, дуби та клени. Час його дозрівання припадає на кінець червня – початок жовтня.
Цей гриб дуже швидко набирає вагу, яка за декілька днів може сягати 10 кг та бути у діаметрі до 80 см. Гриби відрізняються яскравим ароматом і приємним горіховим смаком. Основний ареал його зростання – Китай, Японія, Північна Америка.
В Україні зустрічається в основному на території Закарпаття, Карпатських та західноукраїнських лісів, у Лісостепу, Степу, а також у Гірському Криму. Гриб їстівний, блюда з нього вважаються делікатесом, адже знайти його можна нечасто. У Китаї та Японії вважають, що цей гриб має ще й лікувальні властивості.
За матеріалами wikipedia, ЧеЛайнФото – ЧеЛайн
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram