Сесія знову не відбулася. Чернігівська область зустріне 2021-й рік без бюджету

 

 

 

 

Хитка більшість з перевагою в 1 голос, яка склалася у Чернігівській обласні раді, вже вдруге стала причиною того, що на засіданні сесії не збирається необхідний кворум.

Так у понеділок, 28 грудня, у залі зареєструвалися 32 депутати, тоді як необхідний мінімум – 33 обранці.

Справа у тому, що п’ять політичних сил (За майбутнє, Європейська солідарність, Батьківщина, Наш край та ОПЗЖ) бойкотують сесії, оскільки вважають, що на першому засіданні було незаконним способом обрано голову обласної ради та членів комісій.

У той же час три інші партії, які створити більшість (Рідний дім, Слуга народу, Радикальна партія) і проголосували за своїх представників на керівні посади облради, мають мінімальну для більшості кількість голосів – 33.

Тобто, кожна людська втрата (хвороба, відрядження, сімейні обставини тощо) означає фактичну неможливість ухвалювати рішення. Останні два рази так і сталося – на сесію через хвороби не могли приїхати усі члени більшості.

За словами голови Чернігівської обласної державної адміністрації Анни Коваленко, такий розвиток подій не є на користь жителям області. Адже на сесії мали б прийняти обласні цільові програми та бюджет області на 2021 рік.

– Ситуація, яка склалася в обласній раді, є відверто ненормальною. Вже вкотре рада не може зібрати кворуму. Небажання знаходити компроміс, неготовність до будь-якого діалогу призводять до прямих втрат мешканцям області, – заявила Анна Коваленко.

Неприйняття обласних програм та річного бюджету може вкрай негативно позначитися на розвитку регіону та добробуті жителів області, вважає вона.

– Я закликаю депутатів Чернігівської обласної ради до конструктивної комунікації. Зі свого боку готова виступити модератором процесу перемовин між усіма депутатськими групами, – резюмувала голова Чернігівської ОДА.

Джерело: 0462.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь