Віталій Шумей, боєць, який отримав поранення голови на Донеччині, повернувся на реабілітацію до України

Підтягує руки та заворушив ногами — боєць Віталій Шумей, який отримав поранення голови на Донеччині, повернувся на реабілітацію до України з Іспанії, де його перед цим прооперували.

Про це  сповістило “Суспільне Чернігів” з посиланням на  батька Віталія Сергія Шумея.



На фото Віталій Шумей невдовзі після поранення

За словами батька, стан Віталія вже кращий. Завдяки реабілітації він почав до себе підтягувати руки, а сьогодні (8 листопада, — ред.) заворушив ногами.

“На реабілітації ми перебуваємо місяць, але по протоколу нам її будуть продовжувати. В реабілітацію входить терапія, фізіотерапія, логопед. Все що є — все роблять”.
Він також додав, що лікування оплачує ФК “Шахтар” до самого одужання Віталія.

Як повідомила волонтерка Ірина Тимофєєва на своїй сторінці в Faсеbоok до України батько з сином вирушили 1 листопада. Віталій проходитиме лікування у реабілітаційному центрі “Модрічі”.
“У вересні сталося різке погіршення. Був епілептичний напад і стан Віталія повернувся на початок шляху після операції в Іспанії. Це важливо, не на початок стану в Україні, а саме післяопераційний. Сім місяців в Іспанії. Іспанія зробила все можливе. Іспанські лікарі передали покроковий анамнез, як лікувався Віталік та яка його динаміка була. Тобто наші лікарі бачать, як було ліпше і яким був провал”, — написала Ірина Тимофєєва.
Нагадаємо, Віталій Шумей втратив можливість пересуватися, говорити та самостійно їсти. У серпні 2022 року під Авдіївкою він отримав мінно-вибухову травму і перелом черепа з обох сторін. Переніс три операції на голові, лікувався у Дніпрі, Києві, потім у Чернігові. Поруч із бійцем весь час перебував батько, який читав йому вголос книжки, а ще повідомлення від людей з побажаннями одужати.

18 березня командира зенітно-ракетного комплексу реанімобілем доставили на лікування до Іспанії. Дорога до Барселони зайняла майже 40 годин. Транспортування поранений Віталій переніс без ускладнень.

В лікарні за кордоном бійця прооперували. Там Віталій сказав свої перші слова в лікарні Барселони. Вони були більше адресовані до батька.

“На питання “Можна я зроблю?” він відповів:” Так, папа”. А на питання “Що ти будеш воду чи сік?”, відповів “Сік””.

Джерело: “Суспільне Чернігів”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь