Кабмін виділив ₴34 мільйони на ремонт табору для полонених росіян

Уряд виділив Міністерству юстиції 34 млн грн з резервного фонду на ремонт одного з таборів для утримання російських полонених.

Як передає ukrinform.ua, про це інформує Урядовий портал.

«На період воєнного стану витрати на здійснення заходів, пов’язаних із триманням військовополонених, можуть здійснюватися за рахунок коштів резервного фонду держбюджету. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 23 січня 2024 року. Також цим же рішенням Кабінет Міністрів виділив з резервного фонду Міністерству юстиції 34,05 млн грн на ремонт одного з таборів для утримання полонених росіян», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що на виділені урядом кошти будуть відремонтовані та відповідним чином обладнані будівлі й інженерні комунікації.

Як повідомляє у телеграм-каналі нардеп Олексій Гончаренко, табір “Захід 2” розташовано в глибокому тилу, як це передбачено Женевськими конвенціями. У таборі передбачено окремі спальні місця у великих опалюваних кімнатах, регулярне гаряче харчування, доступ до медичної допомоги, можливість отримання та надсилання кореспонденції, посилок і переказів від рідних.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь