У Ніжині боржникам відключатимуть воду. Подробиці…

 

 

 

 

КП «Ніжинський водоканал» на своєму сайті повідомляє своїх абонентів,  про скасування Кабміном заборони на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування та стягнення штрафів і пені, стягнення заборгованості за ЖКП для населення у разі несплати.

Тобто, відтепер у разі несплати за отримані комунальні послуги (світло, воду, тепло, газ, вивіз сміття, утримання будинків і прибудинкових територій) — їх можуть припинити надавати. Окрім того, повертаються нарахування та стягнення штрафів, пені та заборгованостей.

Редакція нашого видання узяла коментар у керівництва КП «НУВКГ», чи будуть відключати воду за борги у Ніжині?

В.І. Кошовий, директор «Ніжинського водоканалу» повідомив, що ніжинцям, які мають заборгованість, водопостачання дійсно відключатимуть.

Також ми звернулись за коментарем до начальника абонентського відділу КП «НУВКГ» Лагойко Б.С., який розповів нам подробиці щодо порогових сум заборгованості та термінів відключення.

«Всі боржники отримали разом з платіжками повідомлення з вимогою протягом 30-ти днів з моменту отримання або оплатити борг, або укласти з підприємством договір реструктуризації. По закінченню цього терміну орієнтовно на початку березня для тих, хто не виконав вказану вимогу, почнеться процедура припинення водопостачання.

Щодо порогових сум заборгованості, то для багатоквартирних будинків та приватних домоволодінь вони відрізняються. Так як багатоквартирні будинки користуються як послугами водопостачання, так і водовідведення, то порогова сума відключення для споживачів, що в них проживають становитиме 3 тисячі грн, – це приблизно борг за 2-3 місяці. Щодо приватних будинків, то їхнім власникам відключатимуть воду, якщо поріг заборгованості складатиме 2 тисячі грн.» 

На сайті водоканалу також повідомляється, що станом на 1 січня 2024 року боржниками Ніжинського водоканалу є 1021 абонент у яких заборгованість складає більше 2000 грн. Загальна сума боргу населення Ніжина за водопостачання та водовідведення в 2023 році склала вже понад 9 мільйонів гривень. І ця сума невпинно зростає.

Наталія РУЛЬОВА

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь