Носівські волонтери виготовляють «люті пташки»

 

 

 

 

Нещодавно міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав українців долучитися до складання ударних FPV-дронів. Чи справді можливо робити це якісно, де брати компоненти, скільки коштує «люта пташка» і чи справді реально їх виготовляти, аби вони були  справжніми помічниками нашим захисникам у боротьбі з підступним ворогом?

Саме про це й запитали  у Сергія Чайки,  керівника фермерського господарства «Зоряна Агро», члена виконавчого комітету міської ради, досвідченого  волонтера,ініціатора і одного з організаторів громадської організації «Волонтери Чернігівщини».  Адже саме він став ініціатором і  фінансово забезпечив втілення старту цієї ідеї.

Волонтер поділився інформацією, що наш земляк, Валерій Боженко, власник компанії, яка займається телекомунікаційним зв’язком, підтримав його ідею виготовляти ударні FPV-дрони. Приблизно  обрахувавши їхню вартість, замовили запчастини на власні кошти, витративши 100 тисяч гривень. Цього вистачило, аби закупити деталі на шість дронів.

«Спочатку  поїхали до хлопчини у сусіднє місто,  який вже освоїв таке  виробництво. Він поділився досвідом, ми записали відео його роботи і розповіді, і спробували.

Зважаючи на специфіку діяльності  компанії, розповідає Валерій Боженко, — у штаті маю двох майстрів  з радіоелектроніки,справжні фахівці своєї справи —  батько і син Олексій  та Ігор Сніжки. Власне, вони  і виготовили перші шість «лютих пташок».

Єдиний негативний момент у цьому — довго  чекали  на запчастини, більше двох місяців. Тому  наступне замовлення  краще   робити  більшим, аби виготовити більшу кількість дронів. Адже перші шість вже працюють на Лиманському напрямку, військові задоволені якістю.

 Хлопці створили  не тільки семидюймові дрони (орієнтовне навантаження – 1,5 кг), але й десятидюймові, які «беруть» по три кілограми. Ці, що зробили хлопці, вражають ціль і повертаються.

Собівартість одного дрона в середньому складає 15 тисяч грн.

Перші «люті пташки» складали довше, але  майстри запевняють: дрон можна зібрати за день, були б запчастини.  А на це потрібні кошти.

Тому ініціатори – волонтери  відкривають збір на  наступну партію дронів. Долучайтеся, аби підтримати наших захисників-земляків, що нині боронять рідну землю

На дрони FPV

Ціль: 250 000 гривень

Посилання на банку

https://send.monobank.ua/jar/7KHLBLZHuN

Номер картки банки

5375 4112 1119 3359

Джерело: CheLine

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь