Як українці бачать закінчення війни та хто переможе на виборах?

З’явилися дані опитування.

Так, згідно з ним, більшість українців, 61,2%, вважають, що Україна має воювати до повної перемоги, відновлення кордонів 1991 року, вступу до ЄС та НАТО.

Мирні переговори з росією та двостороннє припинення вогню підтримують 38,8%. Про це свідчать дані великого опитування ВГО “Передові Правові Ініціативи”, проведеного як в Україні, так і за кордоном 22-24 березня 2024 року. Вибірка становила 5 тисяч українців. Найбільшою проблемою влади українці вбачають рівень корупції (28,6%), погане забезпечення армії (16,8%), недостатню підготовку до війни (15,2%), недосконалу економічну політику (10,5%) і соціальну, що залишає бажати кращого. політику держави (10,5%).

Також більшість українців, а саме 77,6%, виступили проти ухвалення існуючого законопроекту про мобілізацію у другому читанні. Більшість українців вважають, що повинні служити підготовлені силовики. Серед опитаних громадян, які визначилися та прийшли б на виборчі дільниці для голосування за президента України, трійка лідерів переваг виглядає так: за Володимира Зеленського проголосували б 15,7%; за Юлію Тимошенко – 12,3%; за Петра Порошенка – 7,6%. Аналогічні переваги українців щодо політичних партій. Так, якби вибори відбулися в неділю, більшість українців підтримали б 3 політичні сили: «Слуга народу» – 14,7%; «Батьківщина» – 11,9%; “Європейська Солідарність” – 9,2%. Майже 85% українців вважають, що є вихід із тяжкої ситуації і це об’єднання суспільства, створення «Коаліції Національної Єдності» у ВР України та «Уряду Національної Єдності» (повне об’єднання парламентських партій).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь