Людина втратила кінцівку. Підготовка до протезування

Про які 5 головних речей має знати й пам’ятати кожна людина, яка втратила кінцівку/и та готується до протезування?

✅Перше, що варто розуміти — саме підготовка до протезування є запорукою успішного процесу. Мова йде про компресійну терапію, фізичні вправи, масаж рубця тощо, тому попіклуйтеся про це обов’язково.

✅Протезна реабілітація та тренування мають відбуватися на стадії виготовлення та отримання протезного виробу. Варто поцікавитися у підприємства як вам можуть допомогти максимально оволодіти протезом та впевнитися, що у вас є план дій.

✅Будь-який протез потрібно час від часу регулювати або підганяти. Обов’язково з’ясуйте у протезного підприємства як відбувається обслуговування та гарантійний ремонт.

✅Від самого початку протез повинен бути зручним. Якщо під час носіння протезу червоніє шкіра, і цей ефект не проходить за 15 хв — вам необхідно звернутися до протезиста, щоб покращити куксотримач.

✅І останнє, але точно не за рівнем важливості. Ваша внутрішня мотивація буде значно впливати на кінцевий успіх протезування кінцівки. Зосередьтеся на системності та регулярності виконання вправ та на поступовому опануванні протеза.

Усзн Ніжинської Райдержадміністрації

Фото з мережі

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь