У Ніжині масово труять тварин. Зооволонтери б’ють на сполох (фото, відео)

 

 

 

 

 У Ніжині вже тривалий час в різних районах міста зооволонтери фіксують потруєння котів та собак. Зараз догхантери активізувалися  на одному з подвір’їв по вулиці Мацієвського, колишній Третій мікрорайон, де за тиждень зафіксовано вже кілька таких випадків

Саме в цьому дворі живе одинокий дідусь інвалід, який дбає про безпритульних котів. Для нього ці тваринки – єдиний сенс життя, він доглядає за ними, дбає про них.

Злочинці отруїли 7 котів. Одного котика дідусю вдался врятувати. Також отруєною знайшли одного собаку. Про ще один випадок отруєння домашнього улюбленця повідомила жителька мікрорайону, на щастя тваринці надали необхідну допомогу, вона лишилась жива, але песик ще довго проходитиме реабілітацію.

Було проведено експертизу у кількох незалежних клініках, результати якої показали, що дійсно тварини загинули від отруйної речовини.

На даний час триває слідство по кримінальній справі.

Ірина та Ксенія хочуть надати справі максимального розголосу.

Кримінальна відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини застосовується у виді  штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років. Сподіваємось, що винні будуть покарані.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь