Одна донація рятує три життя!!!

 

 

 

 

Зранку біля адміністративного корпусу Ніжинської міської лікарні людно. Тут з  восьмої години ранку збираються небайдужі люди, щоб здати  свою кров, адже компонентів крові не вистачало завжди, а зараз їх не вистачає ще більше, бо зросли потреби через війну.  Сьогодні збирає кров Чернігівський обласний центр крові їм потрібно зібрати 50 доз.

Людей багато, жінки і чоловіки, хтось прийшов сам, а є трудові колективи, працівники поліції, військові і просто не байдужі громадяни. Медичні  працівники центру працюють швидко, злагоджено, їм допомагають колеги Ніжинського відділення трансфузіології.  Хтось прийшов перший раз, хтось постійно здає через кожні 2 місяці, а здебільшого за потреби.  Помічаємо, що дівчата роздають інформаційні листівки, підходимо.

Завідуючий відділенням організації екологічних досліджень Ніжинського міськрайонного  відділу державних установ Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Степаненко Василь Анатолійович прокоментував:

Ми підтримали ініціативу центру переливання крові і прийшли з колегами здати кров для  потреб  області. Ще проводимо санітарно-просвітницьку роботу щодо попередження і розповсюдження інфекційних захворювань, а також профілактики серцево-судинних захворювань, ботулізму, кишкових інфекцій, шкідливого впливу куріння, пропагуємо здоровий спосіб життя.

З нашої організації прийшло сьогодні 10 чоловік це майже половина колективу, не прийшли тільки ті, колеги, що мають протипоказання та не можуть бути донорами за віком та станом здоров`я. Є колеги, які прийшли перший раз і є такі, хто вже здавав кров за потреби. Я особисто не є постійним донором, але завжди здаю кров за потребою.

Також прийшли і працівники поліції, помічаємо відому, талановиту  особистість працівника поліції Валентина Бойка, якого знає вся країна після того, як на виборчій дільниці в день голосування записав жартівливу пісню про наші українські вибори, акомпануючи собі на фортепіано, просимо коментар і в нього.

Погоджується не одразу, але почувши, що ми журналісти  «Ніжинського вісника» коментує:

Зараз, коли в країні йде війна, то обов’язок кожного громадянина допомагати нашим військовим в міру своїх можливостей. А здача крові це дуже важлива допомога, не тільки військовим, а й цивільним, працівникам МЧС, працівникам поліції. Зараз працівники поліції несуть службу в посиленому варіанті і намагаються допомагати скрізь, тому ми сьогодні тут, щоб здати свою кров на потреби області.

Серед натовпу побачили і колегу Валентина, який обслуговує населені пункти Носівської  громади. Сергій Пасьоха –  поліцейський офіцер громади відділу превенції Ніжинського районного управління поліції, обслуговує територію Володькодівицького старостату Носівської громади Ніжинського району:

– Кров здавав багато разів, не пам’ятаю точно скільки, але ще з студентських років.

– Чи відчував слабкість чи дискомфорт після здачі донорської крові,  – запитали ми.

– Ніколи не відчував нічого подібного і ніколи не боявся, завжди здаю, коли є потреба.

Сьогодні на Чернігів поїхала 41-на доза донорської крові, не всі, хто прийшов встигли її здати, тому завтра та післязавтра це можна зробити у Ніжинському відділенні трансфузіології з 08.00 до 11.00. Щира вдячність всім, хто відгукнувся. Це великий внесок  кожного з вас у перемогу і  дуже важливо, що люди відгукуються і шикуються в чергу, щоб здати свою кров, адже одна донація рятує три життя. Кров можна здавати через кожні 60 днів (тобто на 61 день)                                                    

Марина ІГНАТЕНКО.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь