Невідомі крадуть квіти й речі з могили загиблого Героя Віктора Піюка

Є дії, яким не може бути виправдання. Іноді, щоб зрозуміти, хочеться глянути в вічі людині, яка їх робить. Але в цьому випадку такого бажання немає, бо брати, або, вірніше сказати, красти речі з могили Захисника (!) – це поза межами прийняття…

До нашої редакції звернулася мама загиблого Героя, ніжинця Віктора Піюка. З могили воїна, якого поховано на Алеї Героїв на Фрунзівському кладовищі, постійно зникають живі квіти, разом з корзинами.

“Ми часто приносимо квіти нашому рідненькому, – говорить мама Героя, пані Ольга. – Невістка приносить і по сто троянд, живих, отак разом з корзинкою і залишаємо на могилі. На ранок уже немає нічого, ні корзини, ні квітів.

Ставили на могилку посуд, стакани й тарілки – і це теж зникало.

А після Великодня ми поставили на могилку фігурку Янгола, білого кольору, 20 на 20 см. Невістка привезла з-за кордону.

Прийшли через деякий час, а Янгола немає. Запитуємо у наглядача – він каже, що нічого не бачив і не знає”.

Ольга Миколаївна стверджує, що з кладовища хтось не гребує навіть викопувати кущі квітів. Таким чином зникли троянди з могили матері її невістки. Знову ж таки – наглядач тільки руками розводить.

Віктор Піюк ще маленьким хлопчиком разом з родиною переїхав до Ніжина з Сумщини. Зростав життєрадісним, товариським, мав багато друзів, займався футболом. Навчався в Ніжинській школі №5, потім у Ніжинському агротехнічному коледжі. Створив сім’ю та виховував 3-річного сина Максима. Мав безліч планів і заряджав усіх своїм позитивом, життя ж бо тільки починалося…

19 липня 2022 року Віктор Піюк був мобілізований. Захисника відправили на навчання до Великої Британії. Повернувся 24 серпня та був направлений на навчання в Житомир, потім в Дніпро, а далі – на передову. Захищав нас від ворога на Донеччині. Одного дня зв’язок з військовослужбовцем обірвався. Два тижні рідні нічого не знали. А потім – страшна звістка. 28 вересня 2022 року, під час визволення міста Лиман на Донеччині, солдат Віктор Піюк загинув… 7 жовтня Ніжин навіки попрощався з Героєм.

Віктору навіки 28. Його душа знайшла спочинок серед чистих хмарин. Уже звідти він легеньким вітерцем обіймає своїх рідних і висушує їх сльози.

А у когось підіймається рука на такі ганебні вчинки! Невже хтось потім продає ці квіти чи речі, сподіваючись на цьому заробити грошей? Обкрадання могили Захисника – це поза межою моралі свідомого українця…

Підготувала Валентина Пильник

Фото з кладовища надано родиною загиблого Героя Віктора Піюка

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь