«Мертві душі» в Ніжинському виконкомі, – майже як в Гоголя

 

 

 

 

Мільйонні ремонти Ніжинського міськвиконкому вже давно стали приводом для обурення містян. В той же час безлад в місті з кожним днем набирає обертів: починаючи з катакомб на дорогах, які кожного дня відбирають нерви та гроші на ремонт у наших ніжинців, і закінчуючи судовими процесами над керівництвом міста та керівниками комунальних підприємств.
Міська влада зазвичай говорить про те, що ці кошти виділяються споснорами та меценатами, але це не зовсім так, – тільки на ремонт конференц-зали в міськвиконкомі витрачено більше мільйона бюджетних коштів.


Черговий проект – 500 000 грн на ремонт вбиральні на 4-му поверсі виконкому, – не менш «вражаючий». Тим більше, що виявилось, що кошти йдуть не тільки на ремонти, а й на оплату праці «мертвим душам», які ці ремонти мають здійснювати.
Чергова брехня щодо виконавців ремонтних робіт з’ясувалась саме під час обговорення виділення півмільйона на ремонт туалету у виконкомі.

Виступаючи проти виділення коштів, депутат Сергій Охонько нагадав всім депутатам, про те, що в 2021 році за пропозицією секретаря міськради Юрія Хоменка в штат ніжинського міськвиконкому було введено посаду працівника, обов’язки якого полягають у вирішенні господарських питань, зокрема і здійсненні поточних ремонтів. Таким чином Юрій Хоменко пропонував зберегти бюджетні кошти і оперативно усувати різні господарські негаразди, поломки, ремонтувати приміщення та ін. без залучення підрядників. Депутат нагадав і прізвище самого працівника, яким виявився Сергій Б., – насправді гарний майстер і порядна людина. От тільки підряди на ремонт виконкому так і продовжували виконувати будівельні організації.


Три роки Сергій Б. отримував зарплату та премії з бюджету міста, та тільки на робочому місці він рідкий гість, що видно неозброєним оком, адже навіть стіни в коридорах після заміни дверей у кабінетах працівників вже три роки стоять невідремонтовані.
Так би й далі, мабуть, продовжувалось, однак бажання міськвиконкому витратити півмільйона бюджетних коштів на туалет нагадало, що є відповідна людина, яка отримує зарплатню саме за таку роботу. Але ж не про то мова у керівників міста, які в черговий раз маніпулятивно намагаються перевести питання в іншу площину. А от питання що і кому і де робив даний працівник, залишається відкритим. Адже по чуткам не одне приватне помешкання керманичам даний працівник відремонтував.
На завершення обговорення виділення 500 тис грн на ремонт вбиральні у міськвиконкомі депутат Сергій Охонько звернувся до комісії по законності, щодо витребування та надання інформації про діяльність за останні три роки даного працівника та отримані кошти з бюджету (по попереднім підрахункам сума становить більш ніж 1,5 млн грн).

Голова комісії по законності Валерій Салогуб прийняв це звернення в усній формі – його було занесено до протоколу засідання.
Цікаві злочинні павутини наплели наші керманичі, ось тільки чому правоохоронним органам вони не цікаві? Чи цікаві до певного часу, поки не отримують свій відсоток ? Питання часу…

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь