“московська церква зайва на українській землі” – у Ніжині пройшла акція. Фото

“московська церква зайва на українській землі”, “Прийшов час очиститись від московської скверни”, “моzковське вбиває!”, “ні руському міру в нашій громаді” – з такою позицією прийшли сьогодні, 18 квітня, на центральну площу міста небайдужі ніжинці.

Повідомляє Нежатин.

Сьогоднішня мирна акція – вияв супротиву людей всьому ворожому. Адже церква, в якій благословляють убивати українців, ніколи не буде справжньою.

Триває війна, страшна і безжальна. Гинуть воїни. Віддають своє життя за те, щоб і сліду ворожого не лишилося на нашій землі. І лишати московські храми – це неприпустимо.

Сьогодні на сесії Ніжинської міської ради міський голова Олександр Кодола повідомив, що ще 7 грудня 2022 року була подана заява від міської ради до Кабінету Міністрів, Конституційного Суду та до Президента України з проханням навести лад в Україні, та в Ніжині зокрема, з московським патріархатом.

Тоді було отримано листа від Верховної Ради України з відповіддю про те, що на рівні держави московський патріархат ще не заборонено…

Сьогодні, зважаючи на те, що до сесійної зали прийшли люди, Ніжинська міська рада повторно звернулася до Верховної Ради України, Конституційного Суду та до Президента України з заявою ще раз розглянути це питання.

“Ми повідомили людям нашу реакцію і про наше минуле звернення, громада цього не знала, – розповів секретар ради Юрій Хоменко. – Займатимемося вивченням цього питання, зокрема, вивченням земель, які знаходяться під монастирями в Ніжині”.

Фото Нежатин

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь