Викрито злочинну групу, яка нелегально проводила азартні ігри в Ніжині

➡️За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом жителям Ніжинського району у незаконній діяльності з організації та проведення азартних ігор, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 203-2 КК України).

➡️За даними слідства, 38-річний місцевий мешканець за попередньою змовою з трьома знайомими організував у приміщенні колишнього кафе в місті Ніжин проведення азартних карткових ігор.

➡️Підозрювані обладнали заклад всім необхідним для гри в «Покер» зі ставками на грошові кошти, а також найняли офіціантів, круп’є, прибиральників для забезпечення його діяльності та обслуговування клієнтів.

➡️Ігри проводилися на системній основі, щонайменше два рази на тиждень (залежно від наявності гравців).

➡️Організатор виконував функції адміністратора грального закладу та разом зі спільниками запрошував відвідувачів до участі в азартній грі, контролював процес проведення ігор, обмінював грошові кошти на фішки, вів облік програшів, виграшів гравців та загальних витрат.

➡️У ході гри від кожної роздачі карт з учасників відраховували комісію у розмірі 10 % на користь грального закладу з метою отримання прибутку від проведення азартної гри.

➡️Під час обшуків за адресою розташування незаконного грального закладу, місцями проживання підозрюваних виявлено та вилучено стіл для гри в покер, гральні фішки, гральні карти, грошові кошти, мобільні телефони та чорнові записи.

➡️Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

➡️Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області.

📎Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Чернігівська обласна прокуратура

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь