Більше трьох тон віджитих речей кобижчанці “перетворили” у гроші для ЗСУ

Перетворити старі, віджиті речі в гроші, які підуть на допомогу нашим захисникам – саме так зробили в громаді села Кобижча, що на Ніжинщині.

На жаль, кровопролитна війна триває. Тому тил не має жодного права опустити руки і перестати допомагати.

У квітні цього року жителька села Анастасія Анісімова-Пінчук оголосила в громаді про збір речей, які вийшли з ужитку: це макулатура (картон та російська література), пластикові пляшки, жестяні банки та використана фасувальна плівка. Збирали всім селом. Якщо хтось не міг підвезти до оголошеного пункту збору, до того їхали додому і забирали.

Таким чином, за два місяці, кобижчанці зібрали більше трьох тон усякої всячини, яку днями доправили у пункти прийому міста Ніжина.

І, знаєте, скільки грошей вдалося отримати кмітливим та завзятим кобижчанцям?.. 15 тисяч гривень!

Ці кошти, як зазначила Анастасія Віталіївна, будуть розділені згідно нагальних потреб, а саме: 10 тисяч передадуть на лікування молодому захисникові з села Кобижча, Роману Шевякову, який у боях за наше вільне небо зазнав поранення та втратив кінцівку. Воїн нині проходить тяжкий період реабілітації.

Решту 5 тисяч передадуть ветерану Павлу Синяносу, який зараз теж на реабілітації. Про Павла ми писали раніше у статті: “Сказали, що Павлу знесло півголови”- воїну з Ніжинщини потрібна допомога!

Щира вдячність небайдужим людям за ваш внесок у наближення нашої Перемоги!

Спілкувалася Валентина ПИЛЬНИК

Фото надані Анастасією Анісімовою-Пінчук

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь