«Лікування» військових по-ніжинськи

 

 

 

 

До нас в редакцію звернулися військові з 163 батальйону та 85-ки, які поскаржилися на те, що в Ніжинській міській лікарні навіть крапельниці не дають захисникам, – все треба закуповувати за власні кошти.
Щоб дізнатись, якою є ситуація з лікуванням тих, хто захищає нас з вами в лавах Збройних сил України, ми провели невелике журналістське розслідування, поспілкувалися з медичним персоналом ЦМЛ м. Ніжина.
Обговорити проблему з головним лікарем, на жаль, не вдалося, її, як завжди, не було на місці (таке враження що вона контролює тільки рух коштів та закупівлі, а життєдіяльність лікарні, те, як надається допомога хворим, її взагалі не цікавить). Та нам вдалося поспілкуватись з з молодшим медичним персоналом, – і от що з’ясувалось. Ми виявили, що в ніжинській міській лікарні склалась дуже не проста ситуація із забезпеченням хворих всім необхідним відповідно до протоколів лікування. Дуже соромно медичним працівникам дивитись у очі військовим, які лікуються у закладі, вручаючи список, де їм, крім ліків, потрібно докупити ще й крапельницю.
Нагадаємо, що за державною програмою медичних гарантій за кожен пролікований випадок НСЗУ відшкодовує лікарні не малі кошти, а лікарня відповідно до затверджених протоколів повинна закуповувати необхідні медикаменти та безкоштовно забезпечувати ними пацієнтів. Але по факту практично всі ліки, крім антибіотиків, закуповують самі хворі, а з січня цього року хворі змушені купувати навіть системи для крапельниць. Медичні сестри закладу зазначають, що навіть у найскрутніші для нашої лікарні часи системи для крапельниць у лікарні були.
Виходячи із виявлених фактів, постає важливе питання: де ж кошти НСЗУ, які держава перераховує Ніжинський міській лікарні для виплати заробітної плати медикам та закупівлю медикаментів та витратних матеріалів, якими лікарня безоплатно повинна забезпечувати пацієнтів.
Якщо Ніжинська лікарня не може забезпечити хворого елементарними медичними засобами, відповідно до протоколу лікування, то для чого тоді закуповувати на мільйони обладнання, яке зараз припадає пилом у складах. Ці питання мовчазно висять у повітрі в міськлікарні, лікарі бояться піднімати проблемні теми, адже це небезпечно для подальшої їх роботи, бо їм пояснили: хто б не скаржився, головного лікаря покриває справжня іногородня мафія.
В той же час десятки мільйонів грошей проходять через рахунки лікарні і відповідних фірм, можлива частина їх осідає і в правоохороних кабінетах, а військовим не можуть надати елементарну допомогу. Так і живемо….

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь