“Танець супроводжував мене все моє свідоме життя” – Галина Арвахі

 

 

 

 

29 квітня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день танцю.

Ніжин багатий на неймовірно талановитих, професійних танцюристів, які не лише радують око глядача зі світових сцен, але й навчають майбутнє покоління магії танцю.

Одна з них – засновниця школи гармонійного розвитку “Позитивчик”, директор Ніжинської комплексної дитячо-юнацька спортивної школи Галина Арвахі.

Танці – це чудовий спосіб виразити себе та відчути емоції, тому насолоджуйтесь кожним моментом танцювального процесу. – розповідає Галина Іванівна.

– Що найкраще у професії хоеографа?

Найкраще у професії хореографа – це можливість творчого самовираження, робота з талановитими дітьми та можливість створювати емоційні та запам’ятовуючі номери. Також у професії хореографа є важливий виховний та емоційний аспекти в роботі з дітьми. Через танець діти вчаться дисципліні, відповідальності та командній роботі, а також розвивають емоційну чутливість, відчуття ритму та координацію рухів.

– Як почалась ваша танцювальна кар`єра?

Світ танцю захопив мене ще в ранньому дитинстві і з того часу я не уявляю життя без нього. Початком, поштовхом до цього чарівного світу стали заняття  в зразковому ансамблі  бального танцю «Ритм»  під керівництвом неймовірної жінки,чудового хореографа та талановитого  педагога Тимошенко Галини Львівни. Танець супроводжував мене все моє свідоме життя.

– Що вас підштовхнуло відкрити студію танців?

Я започаткувала Школу гармонійного розвитку «Позитивчкик» з різних причин, таких як бажання поділитися своїми танцювальними навичками, створити світ прекрасного, центр, де діти зможуть професійно займатися улюбленою справою та самовиражатися.  Я сама гімнастка та професійна танцівниця і я завжди відчувала відповідальність перед спільнотою та прагнення розвивати та пропагувати танцювальну культуру в рідному місті.

– Кого легше тренувати: дорослих чи дітей?

Кожна вікова група має свої виклики та переваги у процесі тренування. З одного боку, дорослі зазвичай мають більше досвіду та самоконтролю, тому їм можна більше довіряти й давати більш складні завдання. З іншого боку, діти зазвичай більш гнучкі та енергійні, що дозволяє їм швидше вивчати нові рухи та відчувати музику. В кожному випадку, важливо бути вмілим та досвідченим тренером, який може знайти підхід до кожного учня, незалежно від їхнього віку та рівня підготовки.

А ще я працюю в команді досвідчених і професіональних хореографів та тренерів. Це люди, які надихають своєю працею, на підвищення рівня вмінь та навичок кожного учня. Робота в команді досвідчених фахівців дозволяє об’єднати знання та досвід у різних напрямках танцю, що дозволяє створювати неповторні вистави та програми навчання. Така співпраця допомагає уникнути рутини та стимулює кожного члена команди до саморозвитку та досягнення нових висот у своїй професійній діяльності.

– Чи є серед ваших вихованців професійні танцюристи?

Звісно, є. Заняття в нашій школі є способом відкриття, вивчення і розвитку прихованих талантів і умінь, важливих  природних даних дітей, які раніше не були розкриті . Це  безпосередньо впливає на повноцінний емоційний,фізичний, розумовий  розвиток організму дитини, що росте. Завдяки нашим професійним тренерам та хореографам- постановникам діти вчаться, розвиваються, горять цим, а  іноді пов’язують своє життя з мистецтвом хореографії. 

Я пишаюся своїми вихованцями, які обрали   цей шлях. Чарівна Софія Смоляр, лауреат багатьох конкурсів, тепер студентка академії естрадно-циркового мистецтва. Талановита, безпосередня Марія Потапенко вже закінчила цей заклад і працює на кращих аренах Європи. Маємо талановитих учнів, які тільки збираються вступати до навчальних закладів, пов’язаних з цим видом мистецтва, я радо підтримую це бажання.

– Звідки черпаєте ідеї для танцювальних постановок?

Та, звідусіль! Нові постановки можуть черпати натхнення з музики, театральних вистав, літератури, кіно та інших видів мистецтва! Оригінальні та захоплюючі танцювальні постановки – це цілий процес. Спочатку навіювання ідеї, яка спонукає до дії – так народжується сама постановка і вона ж мотивує зробити це круто!

– Щоб ви порадили танцюристам початківцям?

Саме головне це почати!

Навчайтеся у професіоналів! Якщо ви збираєтеся серйозно займатися танцями, навчання від професіоналів є найкращим варіантом. Вони можуть допомогти вам засвоїти правильну техніку, дати корисні поради та підказати, як поліпшити ваші танцювальні навички.

Все залежить від вас – працюйте над собою, удосконалюйте та підвищуйте свій рівень!

Не бійтеся помилок! Пам’ятайте, що кожен початок тяжкий. Не бійтеся помилок, адже вони є невід’ємною частиною процесу вивчення нових рухів та поз. Важливо дотримуватися правильної техніки та поступово вдосконалюватися. 

І обов’язково насолоджуйтеся процесом!

Дарина Кузнєцова

Фото із особистого архіву Галини Арвахі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь